Dit voorjaar heeft Reudink een frisse wind laten waaien door het pluimvee opfokassortiment. Met de nieuwste inzichten en ervaringen zijn de biologische opfokvoeders klaar voor de toekomst. Het resultaat: een vitale opfokhen die klaar is voor komende legperiode.

Goed begin

De prestatie in de legperiode wordt voor een belangrijk deel bepaald in de opfok. Een optimale maagdarmgezondheid staat hierbij centraal en is bepalend voor de weerstand, conditie en het prestatievermogen van de hen. Hier houdt Reudink in haar opfokvoeders rekening mee.

Goede maagdarmgezondheid essentieel

De spiermaag van de hen vormt de sleutel tot een goede maagdarmgezondheid. Om deze goed te ontwikkelen worden specifieke, grove vezels gebruikt die de spiermaag en darmen constant stimuleren. Ook verbetert dit de reflux, waardoor verteringssappen terugkeren in de maag. Dit komt het verteringsproces ten goede. Daarnaast stelt Reudink strikte voorwaarden aan een optimale en constante structuur van het voer: we bieden voldoende grove delen aan en tegelijkertijd voorkomen we ontmenging en selectieve voeropname.

4-fasen programma

Om te zorgen voor een goede afstemming van het nutriëntenaanbod op de snel veranderende behoeften van de opfokhen kiest Reudink voor een 4-fasen programma. Gewichtsontwikkeling en voeropname zijn leidend in het advies van voerschakeling. Goed op elkaar afgestemde grondstoffen- en nutriëntenpatronen zorgen dat de hen een stabiele ondersteuning krijgt.

Extra elementen

Voor extra support en opbouw van de weerstand maakt Reudink gebruik van additieven die het afweersysteem ondersteunen. Goed verteerbare eiwitbronnen en een geoptimaliseerd aminozurenprofiel ondersteunen gewichtsontwikkeling en verenkleed. Om de maagdarmgezondheid die extra boost te geven helpt een verteringsverbeteraar in het beschikbaar komen van nutriënten. Organische zuren dragen bij aan het afdoden van bacteriën en behoud van de gewenste pH in de verschillende darmsegmenten. Hebben de hennen net wat extra ondersteuning nodig? Dan is de Vital-reeks geschikt met een extra dosering gistcelwanden, organische zuren, vitaminen en kruiden.

Voor meer informatie:
info@reudink-bio.eu
www.reudink-bio.eu