Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Europees marktleider in conventioneel en bio-citrus

Martinavarro bundelt krachten met Rio Tinto tot Citri&Co

Martinavarro, de grootste Spaanse citrusproducent, heeft de krachten gebundeld met Rio Tinto onder de naam Citri&Co. Het nieuw gevormde bedrijf is Europees marktleider in de productie en afzet van conventioneel en biologisch citrus. In Nederland voorziet Martinavarro onder meer Albert Heijn. Gezamenlijk is Citri&Co goed voor 500.000 ton citrus, zes pakstations, 8.000 hectare en een verkoop van 325 miljoen euro.

Al in 2016 kocht de Spaanse investeerder Miura een belang in Martinavarro om de Spaanse citrusgigant zowel nationaal als internationaal te laten groeien. Zowel Rio Tinto als Martinavarro zullen zelfstandig hun bedrijf continueren, waarbij de klanten van beide bedrijven kunnen profiteren van een breder assortiment citrus. Citri&Co wil na de oprichting nieuwe markten aanboren en haar productportfolio verder uitbreiden met aanbod van zowel het noordelijk als het zuidelijk halfrond.

Martinavarro werd in 1946 opgericht in Almazora (Castellón) en is marktleider in Europa met de verkoop van 420.000 ton citrus. Het bedrijf heeft naast het hoofdkantoor in Almazora 6.000 hectare citrus tot haar beschikking en vier pakhuizen in Castellón, Valencia en Huelva. De citrusgigant heeft dochterondernemingen in verschillende landen, waaronder Holland en het Verenigd Koninkrijk.

Rio Tinto werd in 1989 opgericht in El Campillo (Huelva) door de huidige algemeen directeur Carlos Morera, waarna het bedrijf met de steun van de familie Garavilla is uitgegroeid tot toonaangevende producent van biologisch citrus. Het bedrijf legt zich met biologische teelt, verpakkingen en faciliteiten vooral op bio-citrus, maar verkoopt ook conventioneel citrus. Het bedrijf beheert 2.000 hectare en heeft pakstations in Huelva en Valencia.

Voor meer informatie:
Tina Diaz
Tel: +34 93 217 2217
adiaz@llorenteycuenca.com
www.martinavarro.es
www.rtfruit.com
Publicatiedatum: