Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Dominicaanse Republiek exporteert meer bio-bananen naar Europa

"In de Dominicaanse Republiek is de biologische bananenexport voor Europa en de Verenigde Staten de laatste vijf jaar sterk gegroeid. Deze groei is van groot belang geweest voor het bedrijf aangezien we ons exportvolume naar deze markten hebben weten te vergroten. We richten ons nu op het verwerven van nieuwe certificaten", legt Juan Carlos Filpo van Rincon Bananero RICOBANA uit. 



RICOBANA is een bedrijf dat biologische bananen teelt voor de export naar Europa. "We zijn in 2004 met de teelt gestart en sindsdien zijn we uitgegroeid tot een gedegen handels- en exportonderneming. Als directeur van dit bedrijf heb ik een deel van mijn leven gewijd aan de productie van biologische bananen op een maatschappelijk verantwoorde en milieuvriendelijke manier. Ons bedrijf beschikt over diverse biokeurmerken zoals Organic-NOP-EU, GlobalGAP, Fair Trade en Rainforest Alliance. Momenteel werkt we aan het verkrijgen van het internationale Demeter-keurmerk."

"Finca Rincon Bananero en zijn directie willen biologische bananen leveren die beantwoorden aan de hoogste kwaliteitscriteria zodat de consument van een vers, biologisch en duurzaam geteeld product kan genieten," vervolgt Juan Carlos Filpo. 



De plantage is gevestigd op 9 km van Laguna Verde, Monte Cristi, en beslaat een oppervlakte van in totaal 181 hectare die volledig gewijd zijn aan de bananenteelt. "We produceren jaarrond maar ons piekseizoen valt in de zomer, wanneer de weersomstandigheden optimaal zijn en de productiviteit beduidend toeneemt. We exporteren onze bananen naar Nederland, Frankrijk, Italië, Engeland en Duitsland," vertelt hij. 



"Op de Europese markt hebben wij ons klantenbestand uitgebreid en we zijn tevreden over de toename van de export. Als antwoord op de markttoegang van onze grote concurrent Ecuador tot de EU proberen wij bananen van de hoogste kwaliteit te leveren en efficiënte traceerbaarheid en productveiligheid te garanderen," aldus Filpo.


Voor meer informatie:
Eng. Agrónomo Juan Carlos Filpo
Finca Rincón Bananero
República Dominicana
gerencia@ricobana.com
T: 809-572-8166
Publicatiedatum: