Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Eerder in het zicht van de haven verhageld"

Biofruit-telers trotseren vorst, maar vrezen hagel

Tholen - Bio-fruitteler Harrie van den Elzen loopt momenteel extra trots door zijn boomgaarden in Zeeland (Noord-Brabant). "We zijn vandaag met dit mooie weer aan het zomersnoeien. Het hangt er op dit moment echt fantastisch bij. In het voorjaar hebben we alles uit de kast getrokken om de bloesem tegen de vorst te beschermen. Met succes: bij de Biofruit-telers hangen de bomen dit jaar heel goed vol. We hebben wel last gehad van de vorst, maar hebben het goed kunnen bestrijden met behulp van gedegen beregening", vertelt Harrie, die niet alleen zelf fruitteler is, maar ook al het fruit sorteert en verkoopt van de zes Biofruit-telers. Biofruit is de afzetvereniging van biologisch fruit.


Harrie maakte gisteren met zijn hondjes een rondgang door de boomgaard.

Vorige week was nog volop in het nieuws dat de appeloogst dit jaar tegen zal vallen. Veel bloesem is in april kapotgevroren, maar bij de Biofruit-telers is de meeste bloesem wel tot vrucht gekomen. "We zitten in een jaar waarin landelijk heel weinig appelen beschikbaar zijn, maar bij Biofruit is er genoeg. Wij klagen dus zeker niet." Andersom kan het namelijk ook: "Vorig jaar heb ik een heleboel hagelschade gehad en eigenlijk niks verdiend."

Morgen zal het wel heel spannend worden, geeft Harrie aan. "Morgen geven ze nare buien af en ik hoop dat dat ons bespaard zal blijven. Op hagel zitten we nu echt niet te wachten. Mijn oogst is wel eens eerder in het zicht van de haven verhageld."

Voor meer informatie:

Harrie van den Elzen
De Boomgaard/Biofruit
Korte Dijk 2
5411 BJ Zeeland (NB)
06 20427388
harrie@biofruit.info
www.biologischeappelsenperen.nl