India: bio-teelt blijkt niet geheel pesticidenvrij

De Indiase teeltsector is in opspraak geraakt nadat bleek dat diverse als biologisch gelabelde groenten, fruit, kruiden en specerijen toch resten van chemische bestrijdingsmiddelen bleken te bevatten. Dat blijkt uit steekproeven van onderzoekers aan de Kerala Agrultural University (KAU) die werden uitgevoerd op prominente handelsmarkten in Kochi en Thiruvananthapuram, in de periode april-juni dit jaar. Bij de tests werd gebruikgemaakt van een geavanceerde chromatograaf-massaspectrometer.

Zo bleek dat een sample groene paprika's met het bio-label, aangeschaft op 16 juni bij een grote hypermarkt in de stad Ernakulam, vervuild met maar liefst zeven chemische bestrijdingsmiddelen, waarvan vijf insecticiden - acetamiprid clothianidin, imidacloprid, buprofezin, acefaat - en twee fungiciden - tebuconazool en iprovalicarb.

Een andere sample met baji chilipeper die als 'pesticide-vrij' te boek stond, bleek drie insecticiden te bevatten: acetamiprid, metalaxyl en chlorantraniliprole te bevatten.

Bron: Times of India

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.