Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Broers en zus geven 40 jaar oude winkel nieuwe impuls

"Mijn vader heeft de naam in de kroeg bedacht"

Tholen - De Tuin van Broeder Ludovicus krijgt de komende jaren een nieuwe impuls. Drie van de vier kinderen van Marjanne Haars nemen de winkel in het centrum van Middelburg van haar over. "De winkel die op 1 september zijn 40-jarig bestaan viert, was in de beginjaren in een klein pand aan de Noordstraat van Middelburg gevestigd", geeft dochter Sharon aan. Haar vader kwam uit Zeist en was actief in de ambulante handel. Toen de winkel uit zijn jasje groeide werd uitgeweken naar de Korte Delft in Middelburg. "Het is hier echt een begrip geworden", vervolgt ze. De naam van de winkel is op zijn zachtst gezegd bijzonder. "Die heeft mijn vader bedacht toen hij met een vriend in de kroeg zat."


Joël, Sharon en Jeroen, met medewerkster Ayaan.

Over een antwoord op de vraag wat ze het meest bijzonder vindt aan de winkel hoeft Sharon niet lang na te denken. Dat is het feit dat haar twee broers nu ook in de winkel werken. "Het is heel speciaal dat wij het levenswerk van onze ouders voort kunnen gaan zetten. We hebben ieder onze eigen kwaliteiten. Zo is Jeroen heel praktisch ingesteld, hij doet graag de bestellingen en dergelijke. Joël is meer op organisatorisch niveau actief. Ik werk inmiddels al twaalf jaar bij mijn moeder in de winkel en daardoor heb ik een enorme klantenbinding. Dat is erg belangrijk in een winkel als dit, je hoort immers toch bij het interieur."Sharon geeft aan dat de vraag naar biologisch onder de inwoners van Middelburg en omstreken duidelijk groeiende is. "Het begint nu echt te komen, zo zie ik bij steeds meer eettentjes om ons heen ook biologische en vegan producten terug op het menu. We merken ook dat er steeds meer nieuwe mensen bij ons in de winkel komen. Dit zijn onder meer jonge ouders die bewuste keuzes maken als het gaat om voeding. We hebben ook producten voor mensen met allergieën en dieetwensen."Heel breed assortiment

De Tuin van Broeder Ludovicus neemt de meeste producten af van De Nieuwe Band. "Daar werken we al heel veel jaren met veel plezier mee samen. Dit zijn echt mensen met hart voor de biologische producten." Wat opvalt in de schappen is dat De Tuin van Broeder Ludovicus een heel breed assortiment voert. "We willen op deze kleine oppervlakte toch zoveel mogelijk verschillende producten aanbieden. Dat is ook wel de charme van onze winkel. En hoeveel producten er ook in de schappen staan, men merkt het toch meteen als je er iets uit haalt."Opfrissen en verder professionaliseren

Sharon vertelt dat zij en haar broers de nodige plannen hebben met de winkel. "Verhuizen naar een groter pand op een net zo goede locatie zit er op dit moment niet in. Daarom bekijken we de mogelijkheden om het huidige pand verder op te frissen. Zo hebben we onlangs de broodafdeling vernieuwd. Ook gaan we op organisatorisch vlak verder professionaliseren."


De vernieuwde broodafdeling.

Tijdens het jubileum op 1 september worden 40 artikelen afgeprijsd met 40 procent. Uit elke productgroep is een product vertegenwoordigd, te denken aan sappen, sauzen, pasta, groenten en fruit en bakartikelen.Voor meer informatie:

De Tuin van Broeder Ludovicus
Korte Delft 2A
4331 AT Middelburg
0118 626011
[email protected]
www.detuinvanbroederludovicus.nl