"Veel eigen merken zijn met dubbele cijfers gegroeid"

Omzet Wessanen +14%

Wessanen heeft het eerste half jaar van 2017 afgesloten met een omzet van 325,6 miljoen euro. Dit betekent een stijging van 14% ten opzichte van de eerste helft van vorig jaar. Met de eigen merken realiseerde Wessanen een autonome omzetgroei van 7,8 procent. De omzet in de productie voor huismerken nam af, maar dat is een logisch gevolg van het feit dat Wessanen al een tijd werkt aan de uitfasering van de huismerken die voor andere ondernemingen worden geproduceerd. De operationel winst verbeterde met 23% tot 30,6 miljoen euro.

Christophe Barnouin (CEO): "We hebben in de eerste helft van 2017 een succesvolle gezonde winstgevende groei behaald. Veel van onze eigen merken zijn met dubbele cijfers gegroeid. Voor het eerst hebben we een programma voor biologische start-ups geïnitieerd, in samenwerking met Triodos Bank. Met het project 'Organic Food against Climate Change' willen we andere bedrijven ondersteunen in de verandering van de voedselmarkt."


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.