Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

PostNL bezorgt online boodschappen Ekoplaza in België

PostNL breidt zijn foodnetwerk uit en bezorgt nu ook foodproducten in België. Dit doet het bedrijf voor Belgische aanbieders van online foodproducten. Maar ook Nederlandse aanbieders krijgen hiermee toegang tot de Belgische markt. PostNL start in België met het bezorgen van de maaltijdboxen van Marley Spoon, de boodschappen van de biologische supermarktketen Ekoplaza en de thuisleveringen van Carrefour, die meer dan 780 vestigingen in België heeft. In de toekomst gaat PostNL ook voor andere online foodaanbieders bezorgen. De uitbreiding naar België is de volgende stap in de ambitie om de beste logistieke partij voor online food in de Benelux te worden.Sinds 2014 speelt PostNL in op de groeiende vraag om boodschappen, maaltijdboxen en andere speciale producten zoals sportvoeding en vlees thuis te bezorgen. Ook in België bestellen steeds meer mensen deze foodproducten online. Daarom bezorgt PostNL nu vanuit Wilrijk vijf dagen per week food in heel Vlaanderen en Brussel. Voor Carrefour bezorgt PostNL in de provincies Antwerpen en Limburg.

Foodnetwerk en PostNL koelbox

PostNL heeft een apart foodnetwerk, waarmee het bedrijf voor verschillende aanbieders verse producten bezorgt. Consumenten ontvangen nauwkeurige informatie over het bezorgmoment van hun verse producten. Het tijdvak waarbinnen PostNL foodproducten bezorgt is 30 minuten.

In de PostNL koelbox die is ontwikkeld met de Universiteit van Wageningen, worden de producten vers, op de juiste temperatuur en voedselveilig vervoerd. De PostNL koelbox wordt verzegeld en pas bij de deur geopend zodat de temperatuur tot en met het moment van bezorgen wordt bewaakt. Na het bezorgen neemt de bezorger de koelboxen weer mee retour. De koelboxen kunnen daardoor tot 500 keer hergebruikt worden en foodaanbieders hoeven de producten niet zelf in (kartonnen) dozen te verpakken.

Bron: PostNL
Publicatiedatum: