Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Symboliek in snoepvorm

Lolly krijgt tweede leven als eetbare bloem

Tholen – Een lolly zonder toegevoegde suikers, gluten, soja, noten of gemodificeerde grondstoffen, waar na afloop een mooie bloem uit groeit: dat is LollyBloem. Jaap Schuddeboom en Lia Bak raakten geïntrigeerd door deze unieke combinatie en besloten deze traktatie op de Nederlandse markt te introduceren. "Het is educatief en symbolisch tegelijk", vertelt Jaap.


De lolly's krijgen na het snoepen een tweede leven als eetbare bloem.

Het echtpaar heeft een groothandel in biologisch afbreekbare urnen. Die urnen zijn op zo'n manier ontwikkeld dat er bomen of struiken uit kunnen groeien. Toen Jaap deze lolly's per toeval tegenkwam, trok hij meteen een parallel met de urnen. "Deze variant streeft in essentie hetzelfde na, maar dan in een andere setting. Na de crematie groeit er uit de urn ter herinnering een mooie boom of struik, uit deze lolly's groeit een bijzondere bloem", verduidelijkt hij. In de biologisch afbreekbare stokjes van de LollyBloem zitten zaadjes van bloemen, zoals de Goudsbloem. Diezelfde eetbare bloemen zijn verwerkt in de lolly zelf. Na het snoepen hoef je het stokje alleen maar te bedekken met tuinaarde, zodat de zaadjes kunnen ontkiemen.

De lolly's worden al verkocht aan uitvaartondernemers en rouwdeskundigen, vanwege de symbolische werking die ervan uitgaat. Binnen de branche noemt men ze ook wel troostlolly's. "Ze helpen met name kinderen tijdens het rouwproces. De lolly's geven gestalte aan een mooie nieuwe herinnering", legt hij uit.LollyBloem 'Champagne en Rozen'. Uit het biologisch afbreekbare stokje groeit een Rosetta Cosmo.

Ook in de eigen omgeving merkt het tweetal dat kinderen de LollyBloem weten te waarderen. De lolly's hebben op hen een soortgelijke aantrekkingskracht als de moestuintjes waar menigeen voor bij de Albert Heijn bivakkeerde. "We combineren het educatieve van de moestuintjes met het lekkere van een lolly. Groot verschil is dat je bij de moestuintjes begint met nul. Met onze lolly's begin je met iets lekkers en werk je nog naar iets leuks toe", vervolgt Jaap.

De lolly's zijn in het land van herkomst biologisch gecertificeerd. "Als de markt erom vraagt overwegen we het certificeringsproces ook hier op touw te zetten", besluit hij.


De LollyBloem is momenteel beschikbaar in zeven verschillende smaken: Champagne & Rozen, Lavendel & Citroengras, Perzik & Goudsbloem, Rozemarijn & Munt, Salie & Marshmallow, Vanille & Hibiscus, Citroen & Tijm.

Voor meer informatie:
[email protected]
www.facebook.com/lollybloemNL
M: 06-55182365 (Jaap Schuddeboom)
M: 06-21477216 (Lia Bak)