Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Bas zal geen standaard boer worden"

Opvolger getrouwd op Hoeve Ackerdijk

Tholen - Hoeve Ackerdijk fungeerde afgelopen vrijdag voor één dag als trouwlocatie. Toekomstige boer Bas en boerin Stephanie trouwden op het bio-melkveebedrijf in Schipluiden. Nu jongeren steeds vaker doorleren is het niet meer de standaard om het bedrijf van de ouders over te nemen. Hierdoor lijkt het steeds lastiger te worden om bedrijfsopvolging binnen de familie te vinden. Dit gold ook voor melkveehouder Arie van den Berg, hij was al op zoek naar een alternatief toen zijn zoon Bas toch besloot om het bedrijf over te nemen.

Arie: "Het is een opvolger met een heel speciaal verhaal. Bas is ons jongste kind, zijn drie oudere zussen hadden geen interesse om ons op te volgen. We hadden geen opvolger en Bas heeft een half jaar geleden besloten om verder te gaan met onze boerderij. We waren al bezig om het bedrijf samen te laten voegen met een ander bedrijf. In dit proces hebben we onze kinderen nauw betrokken en na een tijdje bleek bij Bas toch interesse te zijn ontstaan om het bedrijf over te nemen. Hij is leraar Nederlands in Brussel en heeft een master Politicologie op zak. Daarom denk ik dat hij geen standaard boer zal worden. Hij gaat er een eigen invulling aan geven."


Rechtsonder: een krans van harten gemaakt door kinderen van het kinderdagverblijf op Hoeve Ackerdijk.

Bas had in het verleden al aangegeven dat hij graag op Hoeve Ackerdijk wilde trouwen. Het bedrijf moest daarvoor dus voor één dag trouwlocatie worden. Dit is uiteindelijk via de gemeente Midden-Delfland geregeld. Nadat de locatie goedgekeurd werd konden de concrete plannen gemaakt worden. "We hebben een tribune van strobalen in het land gebouwd. Daarop zaten de gasten en daarvandaan konden ook mooie foto's gemaakt worden. Bas en Stephanie gaven hun jawoord onder een zelfgebouwd prieeltje."

Op het in de gemeente Midden Delfland gelegen bedrijf zijn al diverse nevenactiviteiten, zo is in de oude grupstal op Hoeve Ackerdijk sinds begin 2016 een kinderdagverblijf gevestigd. Arie verwacht dat Bas in de toekomst nog meer activiteiten zal ontplooien. "Hij wil iets doen met het leraarschap."

Voor meer informatie:

Arie van den Berg
Hoeve Ackerdijk
Rotterdamseweg 223
2636 KC Schipluiden
015 2560171
[email protected]
www.hoeveackerdijk.nl