Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Spaanse Agroponiente verdubbelt bio-areaal en -productie

Grupo Agroponiente blijft sterk inzetten op de teelt van biologische producten en heeft een vergadering gehouden met zijn biologische telers om een succesvol seizoen te bespreken qua cijfers en ontwikkeling. Hierbij werd Agroponiente vertegenwoordigd door algemeen directeur Antonio Escobar, hoofd biologische productie Diego Oller en technisch specialist biologische gewassen Gregorio Monsalvo.

Dit seizoen zijn de cijfers van Agroponiente verdubbeld ten opzichte van het vorige, met betrekking tot productie en areaal (respectievelijk 10 miljoen kilo en 200 hectare). Alle producten in Agroponiente's assortiment vertonen groei maar de sterkst gegroeide producten zijn Nederlandse komkommers, paprika's, Palermo pepers en mini-watermeloenen.

Verder werden de vooruitzichten voor het volgende seizoen besproken en de plannen om de productie verder te stimuleren met een matige en duurzame groei en een doelstelling van ongeveer twaalf miljoen kilo. De nadruk werd vooral ook gelegd op de samenwerking tussen de professionals van Agroponiente en de telers met als doel verbetering van de productiekwaliteit. In dit verband wees Gregorio Monsalvo op cruciale zaken inzake kwaliteit en de gebruikte biologische landbouwmethoden om voortdurende verbetering te waarborgen. Antonio Escobar: "Onze toewijding aan biologische landbouw is al jarenlang sterk. We hebben vanaf het begin gezegd dat het de bedoeling was om de duurzame groei aan te houden die we momenteel ervaren. We zullen op deze voet doorgaan en altijd telers ondersteunen die zich voor de biologische tuinbouw inzetten, met ze samenwerken en hun twijfels en problemen oplossen, waarbij we de markt benaderen met kenmerken als kwaliteit, betrouwbaarheid en dienstbaarheid aan telers en klanten."

Voor meer informatie:
Victor Hernández
Grupo Agroponiente
Ctra. Nacional 340, Km 87
El Ejido, Almeria, Spain
T: +34 950 58 3002
[email protected]
www.agroponiente.es
Publicatiedatum: