Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nieuwe documentaire belicht netelige kant GGO-debat

De documentaire Food Evolution, die werd geregisseerd door de met een Oscar genomineerde regisseur Scott Hamilton Kennedy, brengt het netelige voedselvraagstuk in kaart waarin GGO's vaak als zondebok worden aangewezen voor de vele nadelen van de moderne landbouw. 



"Mensen, veelal intellectueel en financieel bevoorrecht, hebben de discussie over GGO-voeding vaak te eenzijdig benaderd zonder ruimte te laten voor nuances," meent Kennedy. Dit gebrek aan nuancering heeft in veel gevallen geleid tot een negatieve publieke opinie die verstrekkende gevolgen heeft. 

Neem nu de bacterieziekte BXW (Banana Xanthomonas Wilt) die bananenplanten aantast en beschouwd wordt als één van de grootste bedreigingen van de bananenteelt en voedselzekerheid in Oeganda en Oost-Afrika. Hoewel er gemodificeerde bananenplanten beschikbaar zijn die zeer goed bestand zijn tegen deze ziekte, blijven deze vooralsnog onbereikbaar voor telers omdat ze verboden zijn. 

Publicatiedatum: