Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Almería: 2000+ hectare kassen voor biologische teelt

De Raad van Landbouw, Visserij en Plattelandsontwikkeling in Andalusië blijft zich inzetten voor het verbeteren van de productie in de groenten- en fruitteelt om een milieuvriendelijk systeem te kunnen blijven garanderen. Zo heeft Almería al meer dan 2000 hectare met kassen waarop uitsluitend biologisch wordt geteeld. Dit liet de plaatselijke afgevaardigde van Landbouw, José Manuel Ortiz, weten tijdens de afsluitingsceremonie van de Healthy Food Days van Keops Agro en Ecovalia.

Ortiz vertelde dat Almería de hoogste productie heeft van alle Spaanse provincies, met meer dan 57.000 hectare. Ortiz benadrukte dat de overheid in Andalusië meer plannen heeft om ervoor te zorgen dat "de biologisch geteelde producten voldoen aan de regionale, nationale en Europese regels. De regionale overheid heeft ook hulpprogramma's opgezet die zich richten op het verbeteren van het milieu. Hieronder vallen regelingen zoals vaste betalingen aan producenten die maatregelen nemen voor een milieuvriendelijke productie, financiële steun voor biologische teelt en maatregelen op het gebied van onder andere klimaat, biologische teelt en geïntegreerde productie. 

De lokale afgevaardigde van Landbouw benadrukt dat Andalusië de grootste producent van biologische gewassen in Spanje is dankzij "de inzet van onze telers om het milieu schoon te houden". Hij vertelt dat door de inzet van de telers Almería nu het op een na grootste areaal bezit dat bestemd is voor de notenteelt. Van dit areaal wordt bovendien 40% gebruikt voor biologische noten. 

Ook het areaal dat gebruikt wordt tunnelteelt is de laatste vijf jaar gegroeid: van 892 hectare naar 2010 hectare. Bovendien werd in Almería vorig jaar in totaal 48 duizend hectare gebruikt voor de biologische teelt. 

José Manuel Ortiz benadrukt dat "de groenten en fruit die in Almería geteeld worden veilig en gezond zijn, wat ook bevestigd wordt door onderzoek van de Universiteit van Almería." Ortiz legt uit dat het stimuleren van de consumptie van verse groenten en fruit hoge prioriteit heeft voor het ministerie van Landbouw, Onderwijs en Gezondheid. Daarom worden groenten en fruit gratis uitgedeeld op scholen en worden er gezonde ontbijten georganiseerd om "de gezonde eigenschappen van groenten en fruit te promoten", eindigt de afgevaardigde. 

Bron: Teleprensa.com
Publicatiedatum: