Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Koningspaar maakt kennis met biosector op Agrofood missie Italië

Bionext en leden van BioNederland hebben deel genomen aan de Agrofood missie naar Italië. Een van de hoogtepunten was het bezoek aan de Universiteit van de Gastronomie, opgericht door Slowfood goeroe Carlo Petrini. Vooral de Wijnbank met duizenden overwegend biologische wijnen uit Italië maakte grote indruk. Cultureel erfgoed dat bewaard en bestudeerd wordt zonder economisch verdienmodel. Smaak, traditie en respect voor de eerlijke productie staan in hoog vaandel in Italië. Eten is een vorm van religie voor de Italianen.Een ander hoogtepunt was het bezoek van het koningspaar aan de Nederlandse Agrofood delegatie in het smulparadijs Eataly. Dit concept is het best te omschrijven als de Bijenkorf van voeding: uitsluitend topkwaliteit en dus ook veel bioproducten. Bionext had de eer om de natural branding innovatie van Eosta te mogen presenteren aan het koningspaar. Eataly oprichten Farinetti gaf aan het idee te willen kopiëren. Koningin Maxima, zeer enthousiast over de innovatie, antwoordde gevat dat de verpakking besparende techniek natuurlijk beschermd is.

Verder werd onder meer een bezoek gebracht aan de Sanorice rijstwafelfabriek. Het Nederlandse Sanorice uit Veenendaal is deze fabriek in Italië gestart te midden van de rijstvelden. De verkoop van de productie richt zich op Italië en omringende landen, waarmee veel logistieke kosten worden uitgespaard. Een van de tips aan de nederlandse delegatie was: "Houd bij het zakendoen rekening met de lokale cultuur en lokale wetgeving en onderschat de Italianen niet, want ze zijn zeer gemotiveerd en werken hard."Bionext heeft verder de banden aangehaald met haar zusterorganisatie Federbio, de brancheorganisatie voor bio in Italië. Er is onder meer gesproken over samenwerking in promotie buiten de EU, waarvoor stevige fondsen beschikbaar zijn in Brussel. Federbio heeft momenteel een exportprogramma voor drie jaar ter waarde van 6 miljoen Euro. Italië is net als Nederland nettobetaler aan de EU. De biosector in Italië weet in ieder geval return on investment te scoren in Brussel.

Voor meer informatie: www.bionext.nl
Publicatiedatum: