"Bio. Je kan er niet omheen."

Gentse Feesten gaan opnieuw voor bio

Al voor het vierde jaar op rij is VLAM-bio aanwezig op een evenement om de biocampagne uit te dragen. Opnieuw werd voor de Gentse Feesten gekozen. Die zullen deze zomer weer voluit biologische producten kiezen. De VLAM-campagne voor bioproducten met de slogan "Bio. Je kan er niet omheen." is aan haar derde en laatste jaargang bezig. De campagne kan rekenen op Europese cofinanciering.
Door het brede pallet van bioproducten in de kijker te zetten poogt Vlam de vraag naar bio-producten te verruimen binnen de brede groep van biokopers. Bio is niet alleen groenten, vlees en zuivel, maar even goed verwerkte producten. Eigenlijk is er haast voor alle voedingsproducten een biologische versie beschikbaar tegenwoordig. Bovendien is biologisch vandaag ook op heel veel plaatsen verkrijgbaar. Je hoeft bijvoorbeeld niet per se naar de bioboer of de natuurvoedingswinkel, zelfs de gewone supermarkt heeft tegenwoordig een bio-assortiment.Radio, advertenties en een zomerevenement
VLAM draagt de bioboodschap uit in een radio- en advertentiecampagne in het voor- en najaar. Voor de verkooppunten zijn er campagne-affiches. In de zomer wordt tijd gemaakt om meer contact te maken met de eindgebruikers door middel van een evenement. Op de Gentse Feesten (14 – 23 juli) zal op meerdere locaties duidelijk bio te zien zijn en wordt de biocampagne ook zo concreet mogelijk gepresenteerd. De bezoeker zal aan den lijve ondervinden dat je inderdaad niet meer om bio heen kunt, is het idee.

Gentse Feesten gaan bio
Het Beverhoutplein, met een lange traditie van bioproducten, gaat opnieuw 100% biologisch deze zomer. Je kan er genieten van drankjes en tapas in een setting met Franse chansonmuziek onder de luwte van platanen (organisatie Uitbureau). Het Laurentplein of Luisterplein biedt onderdak aan de VLAM-actie met een stevige muzikale agenda. Elke dag is er 's middags een biokinderpicknick bij de poppenkast en om 19 uur een biologische bierproeverij. Het plein is sfeervol gemaakt met veel groen (organisatie Uitbureau). VLAM zet onder andere sociale media en het eigen kookplatform lekkervanbijons.be in om de actie kenbaar te maken.

MiraMiro, het vijfdaagse straat- en circusfestival aan de Sint-Baafsabdij, baadt ook in de biosfeer. Zelfs de artiestenkeuken gaat volledig biologisch. Het Vooruit eetcafé, waar het comedyfestival plaatsvindt, zet voor 10 dagen 100% bio in de keuken in de kijken en zal ook zoveel mogelijk werken met lokaal geproduceerd voedsel.

Voor meer informatie: www.luisterplein.be

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven