Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
In Andalusië

Gaston Smit van Horizon onderscheiden door amandelcoöperatie

Oprichter en directeur Gaston Smit van Horizon Natuurvoeding BV heeft afgelopen vrijdag in Andalusië een onderscheiding in ontvangst genomen van de amandelcoöperatie Almendrera del Sur. De onderscheiding is hem toegekend voor de jarenlange samenwerking en zijn inspanningen voor de afzet van de biologische amandelen van de coöperatie in Europa. Horizon Natuurvoeding werkt al ruim 22 jaar hecht samen met Almendrera del Sur.


Jubileum-feest bij Almendrera del Sur.

De uitreiking vond plaats tijdens de viering van het 40-jarig jubileum van de coöperatie afgelopen vrijdag 23 juni. Bij het feest waren circa 500 gasten aanwezig, waaronder vele boeren, handelspartners, werkgevers- en werknemersorganisaties en politici zoals de vice-voorzitter van de Commissie Landbouw en Plattelandsontwikkeling van het Europees Parlement, de minister van Landbouw van de provincie Andalusië en de burgemeester van Cártama.


Uitreiking van de onderscheiding door Antonio Hidalgo aan Gaston Smit.Almendrera del Sur is een coöperatie van circa 4.500 boeren en beschikt over een moderne verwerkingsfabriek niet ver van Málaga. Hier worden amandelen gekraakt, geschoond en gesorteerd en tot geblancheerde amandelen en amandelproducten verwerkt zoals schaafsel, gehakte amandelen en amandelmeel. Boeren van Almendrera del Sur verbouwen al 30 jaar amandelen op biologische wijze. Horizon zorgt al ruim 22 jaar voor de afzet van de coöperatie van hun biologische amandelen en amandelproducten in Europa.


Scheidend president van de coöperatie Francisco Salcedo Jiménez.

Horizon Natuurvoeding bestaat zelf volgend jaar ook 40 jaar en behoort tot de pioniers in de natuurvoeding. Gaston Smit begon als student in de hippietijd met het afvullen van witte tahin. Horizon groeide al snel uit tot marktleider van biologische pindakaas en notenpasta's. Deze zijn verkrijgbaar onder de merken Horizon, Monki, Jori, Krekeltje en Unueco. Monki is behalve in Nederland in vele Europese landen verkrijgbaar. Daarnaast is Horizon gespecialiseerd in biologische noten, zuidvruchten en zaden en heeft ook op dit gebied een leidende positie. Naast de verkoop van Horizon biologische noten, zuidvruchten en zaden in consumentenverpakking is de handel in bulk een belangrijke activiteit van Horizon.Het kantoor en de productie van notenpasta's zijn gevestigd in IJsselstein. Horizon telt rond de 30 medewerkers en is mede-oprichter en lid van de Good Food Foundation, een samenwerkingsverband van een aantal Europese bedrijven, dat zich al sinds 1987 richt op de ontwikkeling van biologische landbouwprojecten in met name Turkije.


Handmatige selectie van geblancheerde amandelen bij Almendrera del Sur.


Op het jubileumfeest.


Horizon amandelpasta 350 gram.

Voor meer informatie: www.horizonnatuurvoeding.nl
Publicatiedatum: