Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Boerderij Beersche Hoeve nieuwe loot aan Odin-stam

Zaterdag 24 juni presenteerden René Groenen en Gineke de Graaf aan vrienden, familie, Odin-medewerkers en andere relaties de plek waar zij de komende jaren hun idealen verder hopen te kunnen realiseren: biodynamische boerderij De Beersche Hoeve op landgoed Baest in Oostelbeers. De Beersche Hoeve is een 100% dochter van Coöperatie Odin. Doel is dat de komende jaren op de akkers zowel biodynamische zaadveredeling, zaadvermeerdering als groenteteelt gaat plaatsvinden.Begin dit jaar zijn Rene en Gineke op hun nieuwe woon- en werkplek neergestreken en hebben daarbij hun vorige bedrijf De Groenen Hof in Esbeek achtergelaten. Door hun boerderij in de vorm van een BV in Coöperatie Odin onder te brengen, zorgen zij voor continuïteit voor de toekomst. Ze hebben de verantwoordelijkheid voor een landbouwkundig en financieel gezonde bedrijfsvoering, maar zijn niet meer persoonlijk risicodragend. De coöperatie, en dus de leden, delen in het ondernemerschap.

 

Odin heeft al vanaf eind jaren tachtig contact met René en Gineke. Ze hebben lange tijd groenten voor de Odin-tassen geproduceerd. Later ontstond er door het Odin Proeftuinproject voor zaadvaste rassen een samenwerking op het gebied van het vinden van vrije groenterassen voor de biologische teelt. Een aantal jaren terug nam René contact op met Odin om de mogelijkheden af te tasten voor intensievere samenwerking. Want voor een goed behoud van het bedrijf, ook voor toekomstige generaties, zochten René en Gineke naar een duurzame en passende oplossing. Ongeveer tegelijkertijd kwam Landgoed Baest op het pad van René en Gineke. De beheerder van de gronden van het landgoed wil dat deze op een biodynamische manier worden bewerkt. En zo ontstond een samenwerking met de Beersche Hoeve op landgoed Baest, als onderdeel van Odin.

In het Odin zomermagazine doen de boeren René Groenen en Gineke de Graaf hun verhaal. Eind deze week ligt het magazine in de winkel.

Voor meer informatie: www.odin.nl
Publicatiedatum: