Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

China: populariteit biologische komkommers groeit explosief

"De term biologische groenten houdt in dat tijdens het productieproces de richtlijnen van de biologische productie worden gevolgd. Er worden geen chemicaliën en genetische producten gebruikt. Bovendien worden de groenten geteeld op basis van ecologie en natuurregels. Doordat mensen meer informatie krijgen over gezonde voeding, is er nu meer aandacht voor biologische groenten," zegt Mr. Qiu Xianxiong van Hubei Xing Fu Agricultural Development.


Kassen met biologische komkommers


Een gedeelte van de kas

"Het productieseizoen van biologische komkommers begon dit jaar in mei en zal eindigen in november. De prijs van een biologisch komkommer is ongeveer een keer zo hoog als van een gewone komkommer. Op dit moment is de marktprijs van biologische komkommers hetzelfde als vorig jaar. De totale omzet is wel toegenomen. Dit is vooral omdat de populariteit van biologische komkommers de laatste jaren sterk is toegenomen. In vergelijking met normale komkommers hebben biologische komkommers een redelijke grootte, zijn ze recht, hebben ze een mooie gloed en een ontwikkelde wortelstok. De smaak is fris en knapperig. Daarnaast hebben biologische komkommers een langere houdbaarheid dan komkommers die geteeld zijn met gebruik van chemicaliën."


Biologische komkommers in productie

"In Ezhou in Hubei hebben we onze eigen kassen waar we biologische komkommers telen. We hebben rond 6000m² gehouden om te testen. Later hebben we een productielocatie van 220.000m² gebouwd. In de toekomst willen we 1,2 miljoen tot 2 miljoenm² gaan telen. Onder onze producten vallen Beijing en Taiwan komkommers. Op dit moment verkopen we onze biologische komkommers onder de geregistreerde naam 'Xing Fu'. De producten worden direct doorverkocht aan bedrijven in Wuhan en de omliggende steden, zowel off- als online. Onze producten worden nu met gebruik van WeChat en andere regionale e-commerce platformen verkocht. We hopen dat we in de toekomst met nog meer e-commerce platformen samen kunnen gaan werken."


Biologische komkommers met een frisse smaak 

"Onze producten zijn verbeterd dankzij de Taiwan Farmers Cooperation. We hebben nu ook twee deskundigen van een bekend teeltbedrijf aangenomen die verantwoordelijk zijn voor het verbeteren van de grond en de filters. Daarnaast volgen we strikt alle regels van de biologische productie. Biologische ecologie vormt de basis van onze komkommerproductie. Hierdoor kunnen we natuurlijke producten met een goede smaak telen. In de toekomst hopen we onze markt uit te breiden naar Xi'an, Shanghai en Guangzhou. Wanneer de tijd rijp is, zouden we onze producten ook graag naar andere landen gaan exporteren."

Qiu Xianxiong
Hubei Xing Fu Agricultural Development
T: +86 177 0157 1662
Email: [email protected]
Publicatiedatum: