"Altijd mensen die anders niet zouden komen"

Fotoreportage: Impressie Lekker naar de BioBoer 2017

Tholen - Huifkartochten, aardbeien plukken, een heus frambozenontbijt... Er viel het afgelopen weekend weer van alles te beleven op zo'n 125 biologische boerderijen die de deuren openden voor het publiek. Dit in het kader van Lekker naar de BioBoer. De redactie van Biojournaal heeft van verschillende boerderijen foto's ontvangen en die zijn terug te vinden in deze fotoreportage.Een aantal boeren gaf in een reactie aan dat er dit keer minder belangstelling was dan de afgelopen jaren. Een mogelijke verklaring daarvoor is het warme weer en het feit dat het zondag ook Vaderdag was. Magda Scholte van Geitenboerderij De Groote Stroe vertelt dat het een stuk minder druk was dan tijdens eerdere open dagen, maar dat ze met een positief gevoel er op terugkijkt: "Het was heel rustig. Het bijzondere is dat er altijd mensen het erf op stappen die anders niet zouden komen. Die grijpen tijdens zo'n evenement hun kans en zijn vaak heel belangstellend. En je hebt dan ook echt de tijd om wat meer uitleg te geven. Daarom heb ik weer een heel goed gevoel aan de open dag overgehouden. Ik ben dan toch blij dat ik voor deze mensen toch de boerderij open heb gesteld."

In de reportage staan foto's van boerderijen die in verschillende sectoren binnen de bio-landbouw actief zijn, namelijk: Overesch Ecologische Landbouw, Tuinderij Eyckenstein, Agnes Kruiden, Biologische melkveehouderij Miltenburg, Raspberry-Maxx, kaasboerderij De Groote Voort, Boerderij Lauwsmar, Kaasboerderij Brandrood, Ekoboerderij Arink, Tuin Salland en DeGrooteStroe.

Klik hier om de fotoreportage te bekijken.

Voor meer informatie: www.lekkernaardebioboer.nl

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.