
Abonneren
Vacatures
Top 5 - gisteren
- Bestuurswisseling en onderzoek naar consumentengedrag tijdens ledenvergadering BioNederland
- "Ik vorm mijn bedrijf liever om tot bos dan tot traditioneel landbouwbedrijf"
- Kenari noten klaar voor entree op de Europese markt
- "Nóg meer eisen maken Landbouwakkoord een illusie"
- Planten- en warenmarkt bij Het Blauwe Huis in Ruinerwold
Top 5 - afgelopen week
Top 5 - afgelopen maand
Samenwerking biologische Stadsbakkerij Broodt en Genneper Hoeve
Biologisch zuurdesembrood uit Eindhoven: Het Hoevebroodt
Het idee voor het 'Hoevebroodt' ontstond al in 2015. Stadsboer Age Opdam en Stadsbakker Dido van Klinken zochten vanaf dat moment naar een manier om dit idee te verwezenlijken. "In 2015 oogstten we al een partij spelt, maar deze bleek, na enkele proefbaksels, niet over de juiste bakeigenschappen te beschikken om een lekker brood van te bakken", aldus Age. Dido vult aan: "Dus moest het idee voor een lokaal brood een jaar worden uitgesteld. In 2016 was de oogst perfect en werden er met het spelt een paar proefbaksels gemaakt. Het meel was goed en gaf een mooi en smaakvol brood." En zo was het Hoevebroodt geboren.
Het graan is geteeld op het perceel van de Genneper Hoeve op Landgoed Gennep. Age vertelt enthousiast: "Na de oogst is het spelt gepeld en gemalen in de Hermus molen in Made (West-Brabant). Dit was de dichtstbijzijnde biologisch gecertificeerde molenaar. Essentieel om de biologische keten, boer-molenaar-bakker, in stand te houden."
Het Hoevebroodt is een robuust, stevig vierkant desem brood. Dido legt de techniek achter het brood kort uit: "Het bestaat uit niets meer dan meel, water, zout en desem. Het deeg rijst 16 uur voor een complete rijping voordat het de oven in gaat. Het wordt op de vloer van de oven gebakken voor een krokante korst."
Het brood is vanaf dit weekend zaterdag 17 juni verkrijgbaar bij Stadbakkerij Broodt en bij de Genneper Hoeve in Eindhoven. De introductie valt samen met De Geluksroute rondom Stadsbakkerij Broodt en de opendagen bij de Genneper hoeve.
Stadsbakkerij Broodt is de enige biologisch gecertificeerde bakkerij in de regio Eindhoven. De bakkerij en winkel zijn op de Smalle Haven 101 in het centrum van Eindhoven. De Genneper Hoeve is de biologisch-dynamische stadsboerderij aan het Tongelreeppad op Landgoed Gennep.
Voor meer informatie: info@broodt.nl / info@genneperhoeve.nl
Publicatiedatum:
Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier
Ander nieuws uit deze sector:
- 2023-06-06 'Liefde voor het klimaat' bezoekt bio-boerin Willy van Buuren
- 2023-06-01 Biologische Stadsbakkerij Broodt bestaat 10 jaar
- 2023-05-30 Goede prijzen voor biologische graanpool 2022
- 2023-04-11 Wat is de kwaliteit van leven bij coeliakie?
- 2023-03-27 Nieuw: Spelt Amandelstaafjes en Haverkoekjes Hazelnoot Cacao
- 2023-03-16 "We hebben hier de voorbije weken al veel talenten zien ontluiken"
- 2023-03-14 Nieuwe lijn met biologische bakkerijproducten van Nederlandse bodem: Driekant Vitale Voeding
- 2023-03-09 "Onze ambitie is om ieder jaar minder afval te produceren"
- 2023-03-07 Ontstaat in Rhijnauwen hét brood van de toekomst?
- 2023-02-06 PLUS start met verkoop brood van gisteren
- 2023-01-27 Carl Siegert grijpt naast EZK Energy award
- 2023-01-24 Uniek korte-keten-concept van graan tot brood gepresenteerd
- 2023-01-11 Bakker Bolhuis bakt geen bio-roggebrood meer vanwege hoge energieprijzen
- 2022-12-23 Terugblik biologische granenmarkt 2022
- 2022-12-22 "Die 15 verschillende 'handjes aan het deeg' maken deze speculaas echt uniek"
- 2022-11-09 "Bevlogen politici zoals Hawre Rahimi zijn in Den Haag nog dun gezaaid"
- 2022-11-02 "Rogge levert niet veel op, maar is wel een mooi gewas voor de grond"
- 2022-10-31 Vernieuwd uniform bio-broodassortiment van Van der Westen organic family bakery
- 2022-10-24 "Wat ze ons nu voorschotelen, is gewoon niet toereikend"
- 2022-10-20 "Had ik dan niet zo energiezuinig moeten zijn?"