Samenwerking biologische Stadsbakkerij Broodt en Genneper Hoeve

Biologisch zuurdesembrood uit Eindhoven: Het Hoevebroodt

Eindhovens bier, kaas en andere lekkernijen kennen we al. Maar nu komt er ook een echt Eindhovens brood. Biologische Stadsbakkerij Broodt en de Genneper Hoeve slaan de handen ineen. Het speltgraan van Landgoed Gennep wordt gemalen in de Hermus molen in Made en gebakken bij Stadsbakkerij Broodt. Zo ontstaat het eerste lokale biologische zuurdesembrood in Eindhoven.Het idee voor het 'Hoevebroodt' ontstond al in 2015. Stadsboer Age Opdam en Stadsbakker Dido van Klinken zochten vanaf dat moment naar een manier om dit idee te verwezenlijken. "In 2015 oogstten we al een partij spelt, maar deze bleek, na enkele proefbaksels, niet over de juiste bakeigenschappen te beschikken om een lekker brood van te bakken", aldus Age. Dido vult aan: "Dus moest het idee voor een lokaal brood een jaar worden uitgesteld. In 2016 was de oogst perfect en werden er met het spelt een paar proefbaksels gemaakt. Het meel was goed en gaf een mooi en smaakvol brood." En zo was het Hoevebroodt geboren.

Het graan is geteeld op het perceel van de Genneper Hoeve op Landgoed Gennep. Age vertelt enthousiast: "Na de oogst is het spelt gepeld en gemalen in de Hermus molen in Made (West-Brabant). Dit was de dichtstbijzijnde biologisch gecertificeerde molenaar. Essentieel om de biologische keten, boer-molenaar-bakker, in stand te houden."Het Hoevebroodt is een robuust, stevig vierkant desem brood. Dido legt de techniek achter het brood kort uit: "Het bestaat uit niets meer dan meel, water, zout en desem. Het deeg rijst 16 uur voor een complete rijping voordat het de oven in gaat. Het wordt op de vloer van de oven gebakken voor een krokante korst."

Het brood is vanaf dit weekend zaterdag 17 juni verkrijgbaar bij Stadbakkerij Broodt en bij de Genneper Hoeve in Eindhoven. De introductie valt samen met De Geluksroute rondom Stadsbakkerij Broodt en de opendagen bij de Genneper hoeve.
Stadsbakkerij Broodt is de enige biologisch gecertificeerde bakkerij in de regio Eindhoven. De bakkerij en winkel zijn op de Smalle Haven 101 in het centrum van Eindhoven. De Genneper Hoeve is de biologisch-dynamische stadsboerderij aan het Tongelreeppad op Landgoed Gennep.

Voor meer informatie: info@broodt.nl / info@genneperhoeve.nl

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.