Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Volgend jaar hopelijk meer animo vanuit Zeeland en Limburg"

Lekker naar de Bioboer dit keer met 125 boerderijen

Tholen - Consumenten kunnen het komende weekend weer Lekker naar de Bioboer. Waar sommige jaren de regenlaarzen nog onmisbaar waren tijdens een bezoek aan één van de deelnemende bio-boerderijen, zijn de vooruitzichten nu uitstekend. "Het lijkt er op dat het weer in ieder geval fantastisch wordt. Dat is erg fijn voor alle deelnemende boerderijen", vertelt Ellen Oomen van Bionext.

Dit keer openen 125 biologische boerderijen de deuren tijdens Lekker naar de Bioboer. "Vorig jaar waren dit er nog 140. Deze afname is te verklaren door het feit dat er meer concurrentie is gekomen, bijvoorbeeld met de open dagen die Campina en Albert Heijn organiseren. En sommige boerderijen kiezen er voor om mee te doen met de stadslandbouwdagen. Hierdoor is het wat meer verspreid over het jaar. En dat is eigenlijk alleen maar positief: er zijn hierdoor veel meer kansen voor de burger om kennis te maken met de bio-boer."
 


In Zeeland doet dit keer geen enkele boerderij mee. Ook Limburg is een beetje ondervertegenwoordigd. "We hopen dat er volgend jaar wel weer meer animo zal zijn vanuit deze provincies." Ellen benadrukt dat deelname aan Lekker naar de Bioboer een mooie gelegenheid biedt om als bio-boerderij gericht de publiciteit te zoeken en burgers naar het bedrijf te trekken. "Het is natuurlijk erg leuk om allerlei activiteiten te organiseren voor de open dag."

De open dagen zelf waren volop in het nieuws. Zelfs de NOS schonk vorige week aandacht aan de verkiezing van het Lekkerste Plattelandsgeurtje. En in Langs de Lijn van de EO schenken ze deze week op de radio elke avond aandacht aan een biologische boerderij, vertelt Ellen. "Zo zijn ze bij varkensbedrijf Neimeijer in Heino en een biologische imker langs geweest om een reportage te maken."

Fotoreportage in Biojournaal

De redactie van Biojournaal nodigt de boeren en bezoekers uit om leuke foto's in te sturen. Deze foto's verwerken we in een fotoreportage en die publiceren we in de Biojournaal-nieuwsbrief van dinsdag 20 juni. Stuur vóór dinsdagochtend 10:00 uur wat foto's en een korte toelichting (om welk bedrijf het gaat, wat er te doen was en hoe jullie de open dag beleefd hebben) naar Lenneke@biojournaal.nl. Alvast bedankt voor jullie medewerking.
 
Voor meer informatie: www.lekkernaardeboer.nl