Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Galilee Export grootste exporteur Israëlisch biocitrus

De grootste afzetcoöperatie van Israël heeft bekend gemaakt dat het vanaf komend seizoen ook bioproducten zal gaan exporteren. 

Doordat er telers van biologisch citrus tot de coöperatie zijn toegetreden en dankzij de nieuwe partner (Avocado Gal agricultural cooperative) waar de coöperatie sinds december vorig jaar mee samenwerkt, zal het bedrijf zich nu ook op de biomarkt begeven. 

"Zoals altijd vertrouwen we weer op onze producenten en als marketingafdeling zullen wij de export van de producten verzorgen", legt Dror Eigerman uit, directeur van Galiliee Export. "We worden hiermee de grootste exporteur van Israëlisch biocitrus maar we zullen ook andere bioproducten gaan exporteren, zoals avocado's, paprika's en dadels."Deze op één na grootste exporteur op de Israëlische markt, verwacht grotere volumes in Europa af te zetten dit seizoen. "Bio-AGF heeft zo zijn beperkingen als het aankomt op de houdbaarheid en vandaar dat Europa onze voornaamste afzetmarkt zal zijn." De prijzen voor bioproducten liggen eveneens hoger. "De lagere opbrengsten en extra regelgeving zijn terug te zien in de prijzen. Voor dadels valt dit mee omdat het teeltproces niet zoveel anders is, en in deze categorie bedraagt het prijsverschil zo'n 10%. Voor categorieën als citrus kan het prijsverschil echter oplopen tot wel 20% tot 40%."

Rafi Zuri, hoofd van de afdeling citrus, is overtuigd van het succes van Galilee Export op de biomarkt. "Vorig jaar werd het biocitrus door een andere exporteur geëxporteerd. Ik denk echter dat we door zullen gaan met het beleveren van dezelfde markten. Daarnaast zullen de ervaring en kracht van ons bedrijf van toegevoegde waarde voor onze klanten zijn."

"Ik zie veel potentieel op de huidige markt en hierdoor zullen wij in staat zijn om onze producenten en klanten de beste en meest uitgebreide dienstverlening te bieden," aldus Dror Eigerman. 

Voor meer informatie:
Dror Eigerman
Galilee Export
Tel: +972 3 653 9012
[email protected]
www.galilee-export.com
Publicatiedatum: