Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Forse investering voor biologische sector in Belgisch Limburg

Europa, Vlaanderen en de provincie Limburg investeren opnieuw in het (Belgisch-)Limburgse platteland. Voor de projecten Fruit Plus, Bio-Scope Limburg, Ontmoeten in Den Dries, Het Dommelhuis, Volkstuinen aan de Wijkstraat en Kijk Op Sint-Truiden en Haspengouw wordt 909.000 euro op tafel gelegd. "De nieuwe projecten zoeken naar oplossingen voor een aantal pijnpunten die wegen op de leefbaarheid van ons platteland. Elk project is een hefboom om de leefbaarheid op het platteland te versterken", aldus gedeputeerde Inge Moors. De nieuwe projecten werden goedgekeurd in het kader van het programma Platteland Plus en Omgevingskwaliteit.

Met Bio-Scope Limburg zal het Innovatiesteunpunt samen met Bioforum land- en tuinbouwers ondersteunen die zich willen verdiepen in de marktkansen van bio, de biologische teelt en de omschakeling naar biolandbouw. De Nationale Boomgaardenstichting Sociale Werkplaats (NBSW) zal met het project Fruit Plus in het hart van de fruitstreek een loods bouwen die dienst zal doen als een opleidings-, praktijk- en belevingscentrum waarbij traditionele methoden die gebruikt worden bij het produceren van fruit worden aangewend voor nieuwe toepassingen zoals het verwerken tot onder andere destillaten, fruitwijnen, appelsap of mengsappen van fruit.

Bron: Platteland Limburg
Publicatiedatum: