Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
27 miljoen ha biologisch land

Australië heeft wereldwijd nog steeds grootste bio-areaal

Ook in 2016 groeide de bioproductie en de biomarkt in Australië. Australië blijft het land met het grootste bio-areaal ter wereld. Volgens het pas verschenen 'Australian Organic Market Report 2017' is de bio-omzet in Australië in 2016 met 5,4% gegroeid tot 6,96 miljard Australische Dollar (4,7 miljard euro). Vooral fruit, groenten en kruiden zijn goed verkopende bio-producten, gevolgd door zuivelproducten.

Met name de export van Australische bioproducten doet het goed en groeide in 2016 met 17% in vergelijking met het jaar ervoor. De top-5 exportbestemmingen zijn de Verenigde Staten, Zuid-Korea, China, Hong Kong en Singapore. Eén derde van de exportwaarde wordt in Oost-Azië gerealiseerd en één derde in Noord-Amerika. In volume werd vooral biologisch vlees geëxporteerd, gevolgd door fruit en groenten en zuivelproducten.

In 2016 werd 27 miljoen hectare land biologisch bewerkt. Dat is 7% van het volledige landbouwareaal in Australië en ongeveer 53% van het wereldwijde biologische landbouwareaal. Hiermee is Australië het land met het grootste bio-areaal ter wereld. Het biologische areaal groeide in 2016 met 23%. Sinds 2002 is het areaal viervoudigd. Met 2.075 biologische landbouwers is de gemiddelde bedrijfsgrootte 13.000 hectare. Verder zij er ook nog 1.163 bio-gecertifieerde verwerkers en 513 handelaars.

Bron: BioForum Vlaanderen
Publicatiedatum: