27 miljoen ha biologisch land

Australië heeft wereldwijd nog steeds grootste bio-areaal

Ook in 2016 groeide de bioproductie en de biomarkt in Australië. Australië blijft het land met het grootste bio-areaal ter wereld. Volgens het pas verschenen 'Australian Organic Market Report 2017' is de bio-omzet in Australië in 2016 met 5,4% gegroeid tot 6,96 miljard Australische Dollar (4,7 miljard euro). Vooral fruit, groenten en kruiden zijn goed verkopende bio-producten, gevolgd door zuivelproducten.

Met name de export van Australische bioproducten doet het goed en groeide in 2016 met 17% in vergelijking met het jaar ervoor. De top-5 exportbestemmingen zijn de Verenigde Staten, Zuid-Korea, China, Hong Kong en Singapore. Eén derde van de exportwaarde wordt in Oost-Azië gerealiseerd en één derde in Noord-Amerika. In volume werd vooral biologisch vlees geëxporteerd, gevolgd door fruit en groenten en zuivelproducten.

In 2016 werd 27 miljoen hectare land biologisch bewerkt. Dat is 7% van het volledige landbouwareaal in Australië en ongeveer 53% van het wereldwijde biologische landbouwareaal. Hiermee is Australië het land met het grootste bio-areaal ter wereld. Het biologische areaal groeide in 2016 met 23%. Sinds 2002 is het areaal viervoudigd. Met 2.075 biologische landbouwers is de gemiddelde bedrijfsgrootte 13.000 hectare. Verder zij er ook nog 1.163 bio-gecertifieerde verwerkers en 513 handelaars.

Bron: BioForum Vlaanderen

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.