Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Lage temperaturen beïnvloeden volumes Mexicaanse bio-bananen

De aanvoer van biologische bananen uit Mexico zal geïntensiveerd worden. Jose M. Roggiero van freshway Produce LLC uit Florida: "Momenteel krijgen we onze bevoorrading het hele jaar door uit Mexico. De aanvoer is gemiddeld. Het grote seizoen zal waarschijnlijk binnen een maand beginnen. De komende weken zal de levering van bananen consistent toenemen. Toch zijn de volumes uit Mexico tot september niet groot, omdat de lage temperaturen in februari de oogst hebben aangetast." De bananen voor het bedrijf zijn vooral afkomstig uit Mexico, maar in de herfst wordt er ook uit Ecuador geleverd. 

Roggiero ziet dat de vraag naar biologische bananen stijgt. Op dit moment levert Freshway aan de westkust, maar het bedrijf hoopt in de toekomst ook het midwesten te bevoorraden. Roggiero: "Betere prijzen stimuleren consumenten om iets meer te betalen voor een biologisch product. Er is steeds meer vraag naar."



Freshway neemt ook deel aan het Produce Marketing Association's Eat Brighter programma. Hierbij wordt een PLU stikker op de banaan geplakt, waar een Sesamstraat figuur op staat. Het programma is ontwikkeld om kinderen meer groenten en fruit te laten eten. 

De vraag neemt toe en de prijzen zullen in de zomer waarschijnlijk iets afnemen. Roggiero beschrijft de prijsstelling als stabiel en gelijk aan vorig jaar. 

Voor meer informatie:
Jose M. Roggiero
Freshway Produce LLC.
T: +1 (786) 300-4485
jose@freshwayusa.com
www.freshwayusa.com
Publicatiedatum: