Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Fair Fashion Flyer toont duurzame textielwinkels

Een plattegrond met dé winkels voor duurzame of vintage kleding. Met de eerste Fair Fashion flyer die onlangs in Den Haag werd gelanceerd, komt EerlijkWinkelen tegemoet aan de groeiende vraag van consumenten naar verkoopadressen van maatschappelijk verantwoorde kleding. EerlijkWinkelen heeft een database met ruim 1700 winkels in 60 steden die duurzame producten verkopen. Deze winkels zijn te vinden op de EerlijkWinkelen app en site.De eerste Fair Fashion flyer werd op 16 mei gepresenteerd ter gelegenheid van de Women Power Fashion container die een week in het winkelcentrum van Den Haag te vinden was. In de container was een naaiatelier ingericht om aandacht te vragen voor de arbeidsomstandigheden in de kledingindustrie. In reactie hierop gaf het winkelend publiek te kennen behoefte te hebben aan praktische informatie met verkoopadressen om met verantwoorde aankopen bij te dragen aan betere omstandigheden.

Fair Fashion in Den Haag

In Den Haag werden 22 winkels geselecteerd en weergegeven op een mooie en overzichtelijke A5 flyer. Een aantal winkels verkoopt kleinschalige merken waarbij er direct contact is met de werknemers en goede arbeidsomstandigheden gegarandeerd zijn. Van de grotere merken zijn er een aantal goed op weg naar een meer sociale productie, vaak in samenwerking met Fair Wear Foundation of Made-By. Ook zijn er een aantal tweedehands kledingwinkels en de kledingbibliotheek in opgenomen. Naast kleding zijn ook duurzame schoenen vertegenwoordigd in het overzicht.

Welke stad volgt?

EerlijkWinkelen is van plan om het niet bij één stad te laten. De stichting krijgt via Twitter en Facebook steeds vaker vragen over verkoopadressen. In steeds meer steden zijn bovendien initiatieven rond duurzame mode. De Fair Fashion Flyer is bij zo'n publieksactiviteit van toegevoegde waarde. EerlijkWinkelen heeft in meer dan 60 steden zicht op het aanbod van duurzaam geproduceerde kleding. De stichting wil consumenten stimuleren meer producten te kopen die gemaakt zijn met respect voor mens en milieu. Op die manier kan het duurzame assortiment zich steeds verder uitbreiden.

Biologisch

Stichting EerlijkWinkelen is opgericht in juli 2010 en heeft als doel consumenten de weg te wijzen naar winkels die fair trade, biologische en/of tweedehands producten verkopen.

Voor meer informatie: www.eerlijkwinkelen.nl
Publicatiedatum: