Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Rassenproef bewaarwortel biologische teelt 2016

Nerac ook in 2016 goede refentie voor bewaarwortel

Nerac blijft ook in 2016 in de biologische landbouw het standaardras voor bewaarwortelen van het nantaise-type. Samen met Poseidon leverde Nerac de beste resultaten in deze proef. Niettemin zijn er biologische rassen beschikbaar, waarvan onder meer Miami en Merida die ook goed presteerden onder de ongewone weeromstandigheden in 2016.

Goede referentie voor bewaarwortel

Het seizoen 2016 kende voor de wortels een valse start met een zeer natte maand juni. Vanaf juli volgde droog en warm weer, zodat we zonder veel ziektedruk een goede opbrengst (in proef gemiddeld 55 ton/ha) met behoorlijke kwaliteit behaalden. De sortering was wel heterogeen.

Goede productie en kwaliteit

Standaardras Nerac leverde opnieuw een goed resultaat in productie en kwaliteit. Poseidon toonde opnieuw een groeikrachtig gewas. De biologisch verkrijgbare hybrides Miami en Norway meten zich met Nerac. Door een lage standdichtheid behaalden Norway, Laguna en vooral Starca een minder goed eindresultaat. Merida verraste met een goede groei en hoge opbrengst. De zaadvaste rassen Dolciva, Fine en Milan ogen weinig verfijnd maar waren behoorlijk productief.

Lees hier de publicatie Rassenproef bewaarwortel biologische teelt 2016.

Bron: CCBT (via BioKennis.org)
Publicatiedatum: