Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Provincie Groningen subsidieert biologische zwarte mosterd

De provincie Groningen stelt 8.000 euro beschikbaar voor de uitvoering van het project 'Zwarte mosterd'. Dit project heeft als doel om kennis te vergaren van de teelt en verwerking van zwarte mosterd in Groningen. De provincie Groningen ondersteunt dit project omdat de vraag naar lokale producten toeneemt (productie en verwerking). Daarnaast draagt het project bij aan verduurzaming op meerdere vlakken. Doordat boeren er een gewas bij gaan verbouwen (mosterd), verbeteren de bodemkwaliteit en biodiversiteit. Bovendien zorgt het voor meer variatie in het landschap. Ook komen er door lokale verwerking meer arbeidsplaatsen in het gebied.

Vier partijen

Vier partijen: Abrahams Mosterdmakerij, De Marne Mosterd, Landgoud Ontwikkeling en akkerbouwbedrijf Edens gaan een proeftuin inrichten. Vandinter Semo uit Scheemda, producent en verwerker van zaaizaad, gaat deze partijen hierbij ondersteunen. De proeftuin levert voor grote en kleine verwerkende bedrijven en zowel biologische als gangbare boeren kennis over teelt, oogst en bewaring van zwarte mosterd in Groningen.

Teelt

De teelt van zwarte mosterd vindt tijdens het project plaats op het biologisch akkerbouwbedrijf Landgoud in Kloosterburen en akkerbouwbedrijf Edens in Nieuw Beerta. Aangezien de bedrijven Landgoud en Abrahams Mosterdmakerij beide in de gemeente De Marne liggen heeft de gemeente ook een bedrag beschikbaar gesteld. Het project loopt tot het einde van 2018 met een mogelijke uitloop tot eind 2019.
 
Bron: Provincie Groningen
Publicatiedatum: