Meerderheid Eerste Kamer stemt in met invoering fosfaatrechtenstelsel

Een meerderheid in de Eerste Kamer heeft op 23 mei ingestemd met de invoering van het fosfaatrechtenstelsel voor de melkveehouderij per 1 januari 2018. De fracties van SGP, GroenLinks, Partij voor de Dieren, OSF, SP en PVV en senator Prast van D66 stemden tegen. Ook het voorstel voor de Wet grondgebonden groei melkveehouderij werd aangenomen. Hier stemden alleen de fractie van de Partij voor de Dieren en senator Prast van D66 tegen.

Een motie van GroenLinks waarin de regering werd gevraagd om een regeling waarbij melkveebedrijven die op 2 juli 2015 als biologisch of biologisch in omschakeling geregistreerd stonden fosfaatrechten kunnen aanvragen op basis van hun veestapel in oktober 2016, werd aangehouden.

Twee andere ingediende moties werden verworpen. Het betrof een motie van de SP waarin werd gepleit voor het instellen van een publieke fosfaatbank en motie van de Partij voor de Dieren over wettelijke uitgangspunten voor een plan van aanpak voor weidegang en maximale melkproductie per koe.

Bron: Eerste Kamer

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.