Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

21 juni: Biologische Velddag. Bodem-Boer-Business

De Biologische Velddag is op woensdag 21 juni 2017. Het thema voor 2017 is 'Symbiose; Bodem-Boer-Business'. De vroegboekvoordelen heeft veel aanmeldingen opgeleverd en wordt verlengd. Dat geeft de mogelijkheid tot betere voorbereiding en programmasamenstelling. Aanmelden gaat wederom digitaal.

Naast het programma van veldpresentaties, workshops en machinedemonstraties is er ook dit jaar weer een veldplein waar marktkramen in beursopstelling gecentreerd zijn rondom de veldcatering. Ook deze velddag wordt afgesloten met een Bourgondische barbequemaaltijd. Het programma biedt zowel voor de plantaardige biologische sector als voor de veehouderij activiteiten en presentaties voor een inspirerende dag.

Proef en Demovelden zijn weer het decor van de Biologische Velddag. Dit jaar zijn er diverse demo en proefvelden met mengteelten. Niet alleen als verbetering van de productiviteit, ook gezondheidsredenen kunnen een reden zijn voor de keuze van mengteelt. Maria Groot, als dierenarts verbonden aan de WUR vertelt hierover in een presentatie over de geneeskrachtige werking van kruiden in de veehouderij in het symposium van Agrifirm direct voorafgaand aan de Biovelddag.

Een veldplein met markkramen met in het midden de catering en een vuurplaats verzorgen wederom een warme en bourgondische uitstraling. Op het veldplein zijn bezoekers voor een gesprek met bedrijven die actief zijn in de biologische sector, van plantveredelingsbedrijven tot handelsorganisaties en adviesverleners zijn vertegenwoordigd op het veldplein. In het ontmoetingscafé zijn bedrijven, adviseurs en sponsoren bijeengebracht in een café-sfeer.

De Biovelddag wordt samen met de sector en belangenverenigingen georganiseerd door Praktijkonderzoek Plant & Omgeving (PPO) van Wageningen UR, Louis Bolk Instituut, Agrifirm, Delphy en het Biologisch Netwerk. Als organiserend team bieden wij een locatie voor een ketenbrede ontmoeting om innovaties en resultaten uit praktijk en onderzoek in het veld te tonen. Ontmoeting staat daarin centraal.

Datum: woensdag 21 juni 2017
Thema: Symbiose; Bodem - Boer- Business
Organisatie: Praktijkonderzoek Plant & Omgeving (PPO) van Wageningen UR, Louis Bolk Instituut, Agrifirm, Delphy en het Biologisch Netwerk
Symposium Agrifirm: 10.15 uur (opgave via mail leden)
Start Velddag: 14 uur met om 18 uur een Bourgondische maaltijd
Entree bezoekers: gratis

Voor meer informatie/aanmelding: www.biologischevelddag.nl
Publicatiedatum: