Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
20 juni

Studiebijeenkomst nieuwe regels voor e-certificering bio-import

De regels voor importeurs van biologische producten gaan veranderen per 19 oktober. Artikel 13 van de Verordening 1235/2008 schrijft voor dat een origineel controlecertificaat moet worden overlegd bij de invoer van landbouwproducten uit derde landen als u deze in het biologisch verkeer wilt brengen. De meeste bedrijven stellen dit certificaat nog handmatig op, maar de Europese Commissie heeft een elektronisch systeem ontwikkeld dat sinds 19 april 2017 operationeel is. Dit systeem (TRACES- TRAde Control and Expert System) wordt vanaf 19 oktober 2017 verplicht.

BioNederland organiseert in samenwerking met Bionext op dinsdagochtend 20 juni een studiebijeenkomst over deze verandering. In deze bijeenkomst maakt men kennis met het systeem en worden vragen beantwoord als: Wat betekent dit voor mij, hoe krijg ik toegang en hoe wordt een controlecertificaat aangemaakt en verwerkt in het systeem?

Voor meer informatie, klik hier.
Publicatiedatum: