"Groei in voorgaande jaren vrij stabiel"

Aantal biologische fruittelers groeit met 10%

In 2016 zijn 19 fruittelers gestart met het omschakelen naar biologische teelt. In totaal zijn er in Nederland 223 biologische bedrijven met fruitteelt (inclusief druiven en noten), waarvan er 29 in omschakeling zijn. Dat blijkt uit cijfers van Skal, van eind december 2016. De groei is opvallend omdat het aantal biologische bedrijven met fruitteelt in de voorliggende jaren vrij stabiel was. Om hoeveel hectare biologisch fruit het gaat en om welke teelten is niet precies bekend.

De interesse vanuit de fruitteelt voor biologische teelt staat niet op zichzelf. Na jaren van stabiliteit groeide de totale biologische sector in 2016 met 13 procent. Ten opzichte van eind 2015 waren er eind 2016 11 procent meer ingeschreven bedrijven. Eind 2016 waren er 4.066 gecertificeerde bedrijven, waarvan 1.831 landbouwbedrijven; 245 bedrijven zijn nog in omschakeling. Een meerderheid van de nieuwe bedrijven die start met omschakeling is actief in de veeteelt. Van de totale Nederlandse landbouwsector is 3,3% van de bedrijven biologisch.

Bron: NFO / Skal

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.