Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Politie keek me vol verbazing aan"

Biologische friet voor Feyenoord-Legioen

Tholen - Rotterdam zag de afgelopen twee dagen rood met wit door de vele tienduizenden Feyenoord-fans. De Rotterdamse vestiging van Pomms' op de Coolsingel bevond zich middenin het feestgedruis. Ook tijdens de kampioenswedstrijd was het in het centrum van de stad erg druk. Veel fans haalden daarom een bio-frietje bij Pomms'. "Op de wedstrijddag hebben we drie keer meer friet verkocht dan normaal", vertelt Inge Tijthoff. Zij is bij Pomms', verantwoordelijk voor de operationele zaken en de aansturing van de winkels.

Inge vervolgt: "Er waren 's middags al wel wat mensen op de Coolsingel, maar daar werd het pas later in de middag echt druk. Al snel bleek dat Feyenoord vroeg in de wedstrijd op een comfortabele voorsprong was gekomen. Vanwege het gejuich vanaf het Stadhuisplein kregen we dit al snel mee. Uiteraard sneller dan met het radioverslag. Dat was erg bijzonder om mee te maken."


Het uitzicht op de menigte vanuit de Pomms'-winkel.

Vanwege de snelle voorsprong had Inge vertrouwen in een goede afloop en besloot ze de winkel open te houden. Een goed besluit, want na de wedstrijd werd het ook op de Coolsingel erg druk. "Vanaf 17:00 uur kwam iedereen naar de Coolsingel en was het één groot feest. Het was heel druk, maar wij zijn natuurlijk festivals gewend. Dus voor mij is zo'n drukte eigenlijk gewoon. Al onze processen kunnen wij zo inrichten dat we heel snel en in heel korte tijd een grote hoeveelheid mensen van frietjes kunnen voorzien."



Wel had ze natuurlijk wat voorbereidend werk gedaan en dus al veel frietjes voorgesneden. "Als ik alles nog had moeten snijden, dan was het niet te doen. Nu was het prima. Ik ging er vanuit dat we het nodig zouden hebben op het moment dat de wedstrijd in de Kuip goed zou verlopen."


Inge was maandagmiddag tijdens de huldiging wel aanwezig op de Coolsingel, maar de winkel bleef toen nog even dicht. "Ik mocht als ondernemer gelukkig wel de Coolsingel op, maar opengaan tijdens de huldiging kon echt niet. Het was zo vol. Toen ik aankwam bij de winkel keek de politie me vol verbazing aan. 'Je gaat toch niet open?', vroegen ze zich af."



Op het fietspad naast de winkel stonden alle dranghekken. Ze hadden over de dranghekken heen moeten klimmen om bij Pomms' te komen. "Opengaan was toen dus geen optie. Ik heb gezellig meegekeken naar de huldiging en het even aangekeken. De winkel is uiteindelijk nog een paar uurtjes open gegaan voor de mensen die overbleven op de Coolsingel. Het was allemaal heel apart en ontzettend leuk om mee te maken. Er hing een geweldige sfeer."
 
Voor meer informatie:

Inge Tijthoff
Pomms'
inge@pomms.nl
www.pomms.nl