Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Ella Loos over online EDI-systeem van Rozis:

"Door Bizz-E verdwijnt veel handmatig werk"

Tholen - Elektronische berichtuitwisseling, ofwel EDI. Het klinkt ingewikkeld, maar Ella Loos van Rozis vertelt dat het systeem juist een heleboel vereenvoudigt. "Ons online EDI-systeem 'Bizz-E' is ideaal voor digitaal zakendoen met al uw bio-partners in binnen- en buitenland. Bizz-E is een complete online service voor business-to-business communicatie. Met behulp hiervan kunnen partijen facturen en orders direct in elkaars bedrijfssoftware plaatsen."

EDI staat voor Electronic Data Interchange. Het kan de hele afhandeling van handelsberichten elektronisch laten verlopen. Op de eigen website omschrijft Rozis Bizz-E als een volledig functionele online voorziening voor de afhandeling van EDI-berichtenverkeer, en speciaal geschikt voor partijen die snel met EDI aan de slag willen.Ella geeft aan dat belangrijke Europese retailers de EDI berichtstandaard gebruiken. Met behulp van Bizz-E kan de klant van Rozis dus direct met hen communiceren. Op de website van Rozis staat een overzicht van de partijen waarmee de gebruikers van Bizz-E kunnen communiceren. Ella: "Daartoe behoren onder meer partijen als Udea en UniPharma. Voor communicatie met deze bedrijven hebben we alle gegevens kant-en-klaar liggen. Onze klanten kunnen bij wijze van spreken vandaag een Bizz-E account aanvragen en morgen met deze partijen via EDI communiceren. Als bedrijven het zelf willen uitproberen, kunnen ze zich bij ons aanmelden voor gratis een online demo account van Bizz-E."

Ella vertelt dat diverse partijen het gebruik van EDI verlangen van hun leveranciers. "En we merken dat dit de laatste jaren ook steeds meer bij bedrijven in de bio-branche gebeurt. Dit om de logistiek een extra impuls te geven. Als de leverancier een bestelling als EDI aanlevert, komt het op de juiste manier in hun systeem aan en kan het direct verwerkt worden."Het systeem draait echt op de achtergrond, geeft Ella aan. Ze vertelt dat het systeem er bijvoorbeeld voor zorgt dat alle versproducten bij Albert Heijn in het schap komen te liggen. "Met name met versproducten heeft dit systeem het hele logistieke proces echt versneld. EDI is een systeem voor het geautomatiseerd uitwisselen voor data, denk hierbij aan factuur- en orderdata. Het gaat rechtstreeks vanuit de software van het ene bedrijf naar de software van het andere bedrijf. Hierdoor verdwijnt veel handmatig werk." Er zitten nog meer voordelen aan werken met Bizz-E, meent Ella. "Als er een tekort ontstaat, communiceert het kassasysteem automatisch dat dit het geval is. Dan gaat er direct een order naar de leverancier."

EDI heeft nog meer mogelijkheden, meent Ella. "Bijvoorbeeld als er een tekort ontstaat, communiceert het kassasysteem automatisch dat dit het geval is. Dan gaat er direct een order naar de leverancier." Maar het belangrijkste voordeel van EDI is dat het gebruik maakt van één communicatiestandaard. "Dus als je het eenmaal voor één partner ingeregeld hebt, is de kans groot dat je het op een vrij makkelijke manier ook voor de communicatie met een andere partner kunt gaan gebruiken. Het systeem maakt een vertaalslag, het is mogelijk om met iedereen te communiceren via EDI, met welke software het bedrijf ook werkt."

Voor meer informatie:

Rozis
Simon Carmiggelthof 4
6994 AN De Steeg
026 3634610
[email protected]
www.rozis.nl