Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Catalina: nieuwe biobanaan voor de Poolse markt

Nu de Poolse markt volop in ontwikkeling is, neemt ook de vraag naar gezonde en duurzame AGF toe. Targban staat op het punt om biologische bananen uit Ecuador op de markt te brengen onder het Catalina-merk. De eerste volumes voor de Poolse markt worden op 15 mei in de haven van Rotterdam verwacht.


"In Polen neemt de populariteit van bioproducten steeds verder toe. De laatste jaren is de biomarkt jaarlijks met een aantal procenten gegroeid en binnen een paar maanden zal de waarde van de markt de 235 miljoen euro overschrijden. Hoewel de markt in rap tempo groeit, is hij nog steeds vrij klein ten opzichte van andere landen. Zo bedraagt de waarde van de Britse biofoodmarkt ongeveer 2,35 miljard euro en koopt 90% van de huishoudens bioproducten", vertelt Rafal Bury van Targban.De bananen worden volgens strenge biostandaarden geteeld zonder toepassing van gewasbeschermingsmiddelen, kunstmest en GGO. Daarnaast dragen de bananen alle EU-, Ceres- en USDA-keurmerken.

"Volgens GFK Polonia kopen Polen hun biolevensmiddelen vaak in grote supermarkten en bij discounters. Er zijn momenteel 800 onafhankelijke speciaalzaken in Polen die deze gecertificeerde producten verkopen. Anderzijds wordt de groei van de Poolse biomarkt ook beïnvloed door de ruime verkrijgbaarheid. De producten zijn niet alleen te koop in speciaalzaken maar ook bij de grote retailketens en die zijn bepalend voor de markt", vervolgt Rafal.
"Gezien de huidige sterke opwaartse trend op de biomarkt, ligt het in de lijn der verwachting dat de afzet van biologische levensmiddelen in Polen de komende twee jaar 2% van de totale levensmiddelenafzet zal vormen", besluit Rafal.

Voor meer informatie:
Rafal Bury
Targban
Tel: +48 22 48 14 813
Fax: +48 22 48 14 801
[email protected]
www.targban.com
Publicatiedatum: