Prijs uitgereikt door Yvon Jaspers
Bio-legpluimveebedrijf Van den Ham wint Reudink Agroscoopbokaal
Legpluimveehouders Aart en Jasmijn van den Ham uit Wildervank (Groningen) lopen als biologisch ondernemer voorop in nieuwe ontwikkelingen. Zij gaan altijd voor het beste en maken intensief gebruik van de kennis en het advies van Reudink. Op basis van enkelvoudige grondstoffen en aanvullend mengvoer wordt op het bedrijf dagelijks het optimale rantsoen voor de hennen samengesteld. Zo is Van den Ham in staat om samen met de specialisten van Reudink voortdurend de resultaten te verbeteren. De hennen leggen bijna 20 eieren per opgezette hen meer dan het Reudink-gemiddelde en doen dit zeer efficiƫnt, wat blijkt uit een scherper dan gemiddeld voerverbruik per geproduceerd ei.
De familie Van den Ham, Yvon Jaspers en achteraan Wouter Katier, pluimveespecialist van Reudink.
De familie neemt zowel de enkelvoudige grondstoffen als het complete mengvoer via Reudink af. Daarnaast zoekt zij rechtstreeks contact met regionale akkerbouwers om transportafstanden van grondstoffen en mest te verkleinen en daarmee het energieverbruik en de CO2-emissie te verminderen. De instelling van de pluimveehouders sluit naadloos aan op de missie van Reudink: 'leaders in organic farming'.
Voor meer informatie: www.reudink-bio.eu en www.pluimveehouderijdedallen.nl