Ekoplaza en Hutten gaat voedselverspilling tegen met bananenbrood

De banketafdeling van Ekoplaza heeft een nieuw product: een bananenbrood met verhaal, verkregen door een bijzondere Veghelse samenwerking. Ekoplaza hanteert daarbij het credo: 'Let's bake the world a better place'.De bananen van Ekoplaza zijn in trek, maar soms moet er wel eens een doos worden afgekeurd, omdat de bananen te snel rijp zijn geworden en niet meer de winkel in kunnen. Daarnaast biedt Ekoplaza via de webshop bananen aan. Hierbij worden de bananen door de orderpickers handmatig op het gewenste gewicht gebracht. De losse bananen die overblijven worden vervolgens niet meer verkocht en blijven over. Prima bananen, zonder bestemming.

Weggooien is zonde, dus daar heeft Ekoplaza een oplossing voor bedacht. Van rijpe bananen kun je bananenbrood maken. Aangezien het magazijn van Ekoplaza in Veghel staat, was in Hutten al snel een potentiële partner gevonden. Deze organisatie strijdt ook tegen voedselverspilling. Ze hebben zelfs een heuse Verspillingsfabriek opgericht. Voor dit bananenbrood is gebruikgemaakt van de Kentalis Bakkerij van Hutten.

Voor dit product krijgen namelijk niet alleen de bananen een mooie kans, maar ook de bakkers. Bij deze bakkerij werken namelijk bakkers met een arbeidshandicap, die op deze wijze een mooie kans krijgen terug te keren in de arbeidsmarkt.

Voor meer informatie: www.ekoplaza.nl

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.