Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Codacide nu ook geschikt voor biologische landbouw in Nederland

Codacide is geregistreerd op de Nederlandse inputlijst voor de biologische landbouw en gebruikt mag worden in de Nederlandse biologische landbouw. Hiermee krijgt ook de Nederlandse biologische landbouw de beschikking over deze atuurlijke all-in-one hulpstof. Codacide kent al een lange historie. De hulpstof wordt sinds 1983 geproduceerd en sinds ruim 20 jaar in Nederland op de markt gebracht door Agricult, voor de conventionele landbouw.

Codacide is veel onderzocht en geregistreerd in 36 landen wereldwijd en wordt ingezet in zowel de conventionele als biologische landbouw en tuinbouw, waaronder ook de boomteelt. Het is geen enkelvoudige hulpstof met slecht één eigenschap of een mengsel van hulpstoffen om zo meer eigenschappen te verkrijgen. Codacide is een all-In-One hulpstof met een reeks van sterke en nuttige eigenschappen. Hierdoor kunnen telers vaak meerdere (chemische) hulpstoffen op de plank vervangen met Codacide.

Naast de basiseigenschappen zoals hechting, uitvloeiing, driftbeperking en antischuimend, zijn voor de biologische landbouw vooral ook de onderstaande eigenschappen van belang:
  • Effectieve hulpstof en veilige drager van biologische preparaten zoals Verticillium lacanii, Metarhizium en Bacillus thuringiensis;
  • Volledig en snel biologisch afbreekbaar in CO2 en water;
  • Beschermt (bio-)middelen tegen afbraak door verdamping, UV en slecht spuitwater;
  • Niet fytotoxisch, veilig voor gebruiker en consument en heeft geen oogstwachttijd;
  • Label 'wit' in alle MPS-zones.
Voor meer informatie: www.agricult.nl
Publicatiedatum: