Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Start-up event F&A Next 2017

Smart farming, voeding en gezondheid

Slimmer meer voedsel produceren met minder ecologische impact en de combinatie voeding & gezondheid staan centraal tijdens F&A Next 2017 op 17 en 18 mei. F&A Next is een internationaal platform voor investeerders, start-ups en scale-ups in het food en agri domein.
 

Smart Farming

"De vraag naar voedsel neemt snel toe en de bestedingen aan voedsel zelfs nog sneller. Verwacht wordt dat deze tot 2030 met 70% zullen groeien", stelt Jeroen Leffelaar, Managing Director, Large Corporates Food & Agri bij Rabobank. "Tegelijkertijd neemt de hoeveelheid landbouwgrond per hoofd van de bevolking af en zullen we slimmer en efficiënter om moeten gaan met schaarse resources als water. Daarom geven we tijdens F&A Next ruim baan aan 'smart farming'; hoe kunnen technologische innovaties bijdragen aan het duurzaam verhogen van de productie."
 

Voeding en gezondheid

De combinatie gezondheid en voeding stijgt met stip op de prioriteitenlijst van innovatie binnen de food en agri sector. "Inmiddels hebben wereldwijd zo'n twee miljard mensen overgewicht en 30% daarvan heeft obesitas", stelt Leffelaar. Verslechterende gezondheid en vitaliteit hebben een enorme impact op ziektekosten en arbeidsmarkt gerelateerde kosten en er wordt in toenemende mate gekeken naar het potentieel van de relatie tussen voeding en gezondheid. "Dat blijkt ook uit het groeiende aantal innovaties op het snijvlak voeding en gezondheid", concludeert Leffelaar. "Tijdens F&A Next geven we een overzicht van de huidige stand van zaken, bieden we een inkijkje in de toekomst, maar besteden we ook aandacht aan regelgeving en regulering."
 

Van aspergesteekrobot tot proteïnewater

Uit de bijna 130 aanmeldingen zijn 20 start-ups geselecteerd die mogen pitchen voor een keur aan nationale en internationale investeerders. De start-ups variëren van het Nederlandse Cerescon, inmiddels landelijk al bekend vanwege hun aspergesteekrobot, tot internationale start-ups zoals het Britse HeyLikeWow dat suikervrije frisdrank en 'proteïnewater' produceert. De meest kansrijke pitches worden bekendgemaakt door ZKH Prins Constantijn van Oranje, speciale gezant van StartupDelta. Meer informatie over de deelnemende start-ups zal spoedig beschikbaar komen op de website van F&A Next.
 

Multinationals en start-ups hebben elkaar nodig

Volgens Jan Meiling, Innovation Manager bij Wageningen University & Research "bracht F&A Next in 2016 een ongeëvenaarde groep F&A investeerders bij elkaar." Het evenement maakte bovendien zonneklaar dat multinationals en start-ups elkaar nodig hebben. "Multinationals willen op de hoogte blijven van wat er zich afspeelt in het innovatieve landschap en zoeken naar manieren om start-ups bij hun innovatie strategieën te betrekken", aldus Meiling. "Start-ups op hun beurt hebben op enig moment in hun ontwikkeling een corporate partner nodig. Deze afhankelijkheid zorgt voor een gemene deler die innovatie in food en agri een sterke stimulus geeft."
 
F&A Next 2017 verwacht meer dan 100 internationale venture capital en corporate venture fondsen te mogen verwelkomen. Daarnaast zijn vele vertegenwoordigers van de grootste internationale food en agri bedrijven aanwezig. F&A startups en investeerders ontmoeten elkaar tijdens pitchsessies, bedrijfspresentaties, netwerkmomenten en één-op-één gesprekken.

Het evenement wordt georganiseerd door Rabobank, Startlife en Wageningen University & Research en heeft als doel disruptieve innovatie en ondernemerschap te stimuleren.

Klik hier voor het volledige programma.

Start-ups, Food en agri bedrijven en investeerders die het event willen bijwonen., kunnen zich inschrijven via www.fanext.com.
Publicatiedatum: