"Zeewier groente van de toekomst"
Seaweed Harvest Holland start met zeewierteelt in Oosterschelde
Door de vele kwaliteiten van zeewier en daardoor de talloze toepassingen ervan (voeding, industriële toevoeging, bindmiddel, grondstof, lichaamsverzorging, medicijnen en biobrandstof), neemt de belangstelling voor zeewier sterk toe. In de Oosterschelde, waar zeewier van nature al veel voorkomt, bestaan mogelijkheden om op duurzame manier diverse soorten zeewier te kweken. Seaweed Harvest Holland ziet kansen om op een innovatieve en commercieel haalbare manier die mogelijkheden te benutten, zodat na de zomer waarschijnlijk de eerste wieren op de markt zullen worden gebracht. Skal onderzoekt momenteel de mogelijkheden om deze zeewieren ook biologisch te certificeren.
De opstart van Seaweed Harvest Holland en de vele andere publiciteit rondom zeewier de afgelopen weken, was voor het radioprogramma Open Huis van Radio 5 aanleiding om Kees Boender, eigenaar van Your Well, woensdag 26 april te interviewen over deze ontwikkelingen en ook met hem live in de uitzending zeewier te proeven. Ook de radiomakers concludeerden dat zeewier "de groente van de toekomst is" en dat er voor Nederlands zeewier een mooie rol lijkt weggelegd.
Voor meer informatie:
www.yourwell.nl
www.zeewierwijzer.nl
Publicatiedatum:
Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier
Ander nieuws uit deze sector:
- 2023-06-09 "Biologisch telen is niet altijd gemakkelijk en de werkdruk is enorm"
- 2023-06-09 Consumptie biologisch in Frankrijk met 4,6% gedaald
- 2023-06-09 "Zomerreductie houdt paddenstoelenaanbod in balans"
- 2023-06-09 Opvolgers druiventelers krijgen een gezicht
- 2023-06-09 Zorgbestuurders en specialisten krijgen ToekomstProeverij voorgeschoteld bij Van Gelder
- 2023-06-09 Vier verschillende zeewierondernemers winnen Seaweed Innovation Challenge
- 2023-06-08 "Ik vorm mijn bedrijf liever om tot bos dan tot traditioneel landbouwbedrijf"
- 2023-06-07 Agroberries verwerft aandelen in BerryWorld
- 2023-06-07 “Zweden en Marokko nieuwe afzetmarkten voor Xenia-peer”
- 2023-06-07 "Omstandigheden niet optimaal door koud voorjaar en minder natuurlijke bestuivers"
- 2023-06-07 Grote verliezen in Letse fruitteelt vanwege voorjaarsvorst
- 2023-06-07 "Wateroverlast treft biologische oogst in Italië"
- 2023-06-06 "Dat juist Marloe en Raymond de BD-aspergeteelt omarmd hebben, past goed bij hun eigenzinnige karakter"
- 2023-06-06 Boer Ayoub bezoekt bio-fruitteler Wil Sturkenboom
- 2023-06-06 VS: Verkoop biologische citrus daalt
- 2023-06-05 Bio-teler groeit voorzichtig: “Het was maar een beetje meer, maar we kregen ze slecht weg”
- 2023-06-05 Onderzoek naar link tussen beschikbaarheid van zoet water en stikstofefficiëntie
- 2023-06-05 Welke vijf bedrijven maken kans op de BioVLAM 2023?
- 2023-06-05 BD-druiventelers vinden opvolger en kunnen gaan afronden
- 2023-06-02 "In vergelijking met vorig jaar hebben we ons verkoopseizoen eerder moeten beëindigen"