Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

5 en 6 mei: Weesper Zuivelproeverij

Waar komt je eten vandaan en wat zit er allemaal in? Die vraag stellen steeds meer mensen bij het kopen van voedsel. Daarnaast is het natuurlijk belangrijk dat eten lekker is. Boy en Wendela Griffioen van biologische boerderij De Groene Griffioen in Weesp verkopen al ruim 5 jaar melk van eigen koeien en zelfgemaakte rauwmelkse kaas in de eigen boerderijwinkel en via een aantal winkels en horeca in de buurt.Komend weekend kunnen bezoekers van de biologische boerderij in Weesp voor het eerst gepasteuriseerde karnemelk, yoghurt en boter proeven gemaakt met melk van hun 50 Montbeliarde koeien. Een duurzaam ras dat zowel voor melk als vlees geschikt is.

De zuivel met Groene Griffioen melk wordt gemaakt door twee jonge ondernemers, Marten Verdenius en Julius Betist. Sinds begin 2017 verkopen Marten en Julius gepasteuriseerde melk gemaakt van de Weesper biologische melk aan een aantal koffiehuizen in Weesp (Le Perron) en Amsterdam (Scandinavian Embassy).

De vraag naar pure melk en zuivelproducten met een verhaal neemt toe en daarom zijn de ondernemers nu gestart met yoghurt, karnemelk en boter, voor zowel grootverbruikers (horeca/groothandel) als particulieren.

Men is welkom om tijdens winkelopeningstijden te komen proeven. Er wordt veel waarde gehecht aan het oordeel van de consument in deze opstartfase.

Wanneer: Vrijdag 5 mei tussen 15.00 tot 18:00 uur; zaterdag 6 mei tussen 10.00 tot 16.00 uur
Waar: Lange Muiderweg 18a in Weesp
Toegang is gratis.

Naast de zuivel is ook kaas te proeven en ligt de vriezer vol met biologisch vlees van eigen koe. Ook aan de kleintjes is gedacht: zo is het mogelijk om kalfjes te aaien en op de boerderij rond te kijken.

Voor meer informatie:
wendela@degroenegriffioen.nl
www.degroenegriffioen.nl
Publicatiedatum: