Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Versterken vriesvers biologisch segment"

Overeenstemming Lamb Weston/Meijer overname aardappeldivisie Oerlemans Foods

Lamb Weston / Meijer is in de afrondende fase om de aardappeldivisie van Oerlemans Foods, inclusief de fabriek in Broekhuizenvorst, over te nemen. Hiermee speelt Lamb Weston / Meijer in op de toenemende vraag naar diepgevroren aardappelproducten en de groeiambities van haar klanten. De verkoop biedt Oerlemans Foods de ruimte zich verder te specialiseren in vriesverse groenten en fruit. De transactie zal naar verwachting in de loop van dit jaar worden afgerond.Bas Alblas, CEO Lamb Weston / Meijer: "Met het diverse klantenbestand van de aardappeldivisie van Oerlemans Foods en de positie van de fabriek in Broekhuizenvorst, is dit voor ons een strategische aanwinst om niet alleen onze, maar ook de groeiambities van onze klanten verder vorm te geven."

De fabriek van Oerlemans Foods past goed in het bestaande netwerk van Lamb Weston / Meijer fabrieken in Nederland. Door deze aankoop neemt de productiecapaciteit van Lamb Weston / Meijer toe met 85.000 ton. Door de aankoop van de aardappeldivisie van Oerlemans Foods heeft Lamb Weston / Meijer in totaal vier productielocaties in Nederland en versterkt ze haar leidende positie in de internationale markt van diepgevroren aardappelproducten.

De verkoop van de aardappelactiviteiten past in de strategie van Oerlemans Foods om zich geheel te richten op de markt van vriesverse groente- en fruitproducten. Oerlemans wil haar positie in deze groeimarkt vergroten door de goede positie in de thuismarkten in Noordwest Europa en Polen en in het vriesvers biologisch segment verder te versterken alsmede haar groeiambities in en buiten Europa te versnellen. Oerlemans is er van overtuigd in Lamb Weston / Meijer een krachtige partij te hebben gevonden om de aardappelactiviteiten van Oerlemans over te nemen.
Publicatiedatum: