
Abonneren
Vacatures
- Creatieve Brand & Content Manager
- Assistent Bedrijfsleider
- Retail Key Account Manager
- Leidinggevende snijderij
- Fruitteler / gewasverzorger boomkwekerij
- Teeltspecialist
- Accountmanager
- Agrarisch medewerker - Veredeling
- Logistiek Medewerker Groenten en Fruit
- Teler - Teeltspecialist - Hoofd Teelt - Head Grower
Top 5 - gisteren
- Libelle Legt Uit: wat is duurzamer, een biologische komkommer in plastic of een niet-biologische komkommer zonder?
- Gerrit-Jan Roza 45 jaar
- NOS-weerpresentator Gerrit Hiemstra geeft 13 april praktische avondklas over weer en klimaat
- Bio-tulpenboeket compleet met bollen betekent aftrap versseizoen
- Melkprijs Eko-Holland daalt met €1,00 in april
Top 5 - afgelopen week
Top 5 - afgelopen maand
Engels raaigras levert hoogste DVE-opbrengst
Duidelijke verschillen in gewasontwikkeling, januari 2016. Bron: CCBT
Een eerste piste die werd nagegaan is de mogelijkheid om esparcette in te mengen in het rantsoen. De mogelijkheden om met esparcette het aandeel bestendig eiwit in het rantsoen te verhogen blijken op basis van de resultaten uit dit project beperkt.
Ook de grassoort of klaverras kan een invloed hebben op de gehalten aan DVE (darmverteerbaar eiwit) en OEB (onbestendig eiwit balans), daar is echter nog weinig over bekend. In deze proef werd de impact van de samenstelling van grasklavermengsels onderzocht. De grassoort heeft een duidelijke impact waarbij een grasklavermengsel met Engels raaigras de hoogste opbrengst kg DVE/ha realiseerde. De impact van het rode klaverras was beperkt in het eerste jaar van opvolging. Grassen met een sterke beginontwikkeling (Festulolium en gekruist raaigras) hebben de ontwikkeling van rode klaver duidelijk onderdrukt. Daarnaast werd ook de invloed van het maaitijdstip op eiwitkwaliteit bepaald.
Lees het samenvattend verslag hier.
Voor meer informatie:
Annelies Beeckman
T: 051/27 32 51
annelies.beeckman@inagro.be
Bron: CCBT
Publicatiedatum:
Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier
Ander nieuws uit deze sector:
- 2023-03-07 Jersey stieren verkennen nieuwe hellingstal
- 2023-03-03 Bekertje bodem voor bioscoop-bezoekers
- 2023-03-01 Stressvrij slachten belangrijkste principe voor mobiele dodingsunit
- 2023-02-24 Rapport: ongeveer 12 procent veehouderijen heeft keurmerk
- 2023-02-20 Keuze voor biologisch vlees levert de Voedselbank cheque van 1500 euro op
- 2023-02-16 Volledig Duitse biologische varkensvleesketen met succes gelanceerd
- 2023-02-10 AR wil verder groeien in biologisch en neemt productielocatie over
- 2023-02-01 Nieuwe financieringsronde Beter Boeren
- 2023-01-30 Ketenkennisdialoog 'De smaken van duurzamer varkensvlees': 1 februari
- 2023-01-18 Biologisch tot op het bot: bouillons met een duurzaam verhaal
- 2023-01-17 Henk en Klaas willen je graag iets vertellen
- 2023-01-16 Duitsland: Bioland blij met etiketteringswet voor veehouderij
- 2023-01-13 De Groene Weg formaliseert keten van Nederlands biologisch lamsvlees
- 2023-01-12 Steun de Voedselbank door te kiezen voor biologisch vlees
- 2023-01-12 Het water staat de biologische veehouders in België aan de lippen
- 2023-01-04 "Biologisch boeren is transparant en maatschappelijk gewenst"
- 2022-12-23 Een kijkje in de (voer)keuken van BioBrüder Heimann
- 2022-12-22 Belgische veehouders vragen om crisissteun
- 2022-12-22 "Wij waren altijd al van het extensieve boeren"
- 2022-12-20 Brandt & Levie gaat strijd aan met eenheidsworst