FreshNSure Pear test scant aanwezigheid 1-MCP

NSure heeft een nieuwe test aan haar aanbod toegevoegd: de FreshNSure Pear test. Met deze praktische test kan op een betrouwbare manier worden aangetoond of een partij peren al dan niet is behandeld met 1-MCP. De test is beschikbaar voor het ras 'Abate Fetel', en op korte termijn eveneens voor ‘Conference’.

Om peren langer houdbaar te maken en ze te beschermen tegen de nadelige invloed van ethyleen worden ze behandeld met 1-MCP. Door 1-MCP behandeling wordt de rijping van peren gestopt. Aan het begin van de opslag wordt deze behandeling toegepast om een langere bewaarbaarheid en behoud van net geoogste kwaliteit te waarborgen. Toch is een behandeling niet altijd gewenst of zelfs niet toegestaan. Biologisch fruit, bijvoorbeeld, wordt niet met 1-MCP behandeld.

Omdat de toepassing van 1-MCP geen residu achterlaat, is niet zichtbaar of behandeling heeft plaats-gevonden. Daarom heeft NSure de FreshNSure test ontwikkeld, die is gebaseerd op het meten van verschillen in genactiviteit die het gevolg zijn van een 1-MCP behandeling. Hierdoor is NSure in staat om vast te stellen of 1-MCP al dan niet is toegepast. Effect van de toepassing is meetbaar vanaf 2 tot 20 weken nadat de peren in opslag zijn gegaan.

NSure voorziet in een bemonsteringskit, waarmee het monster eenvoudig kan worden genomen. Voor de test zijn slechts een paar druppels sap van 15 peren nodig. Het monster dient rechtstreeks genomen te worden van peren in opslag. De uitslag van de analyse luidt simpelweg 'niet behandeld' of 'behandeld'. Testresultaten worden binnen 48 uur na ontvangst van het monster opgeleverd. Om lokale service en een korte doorlooptijd te kunnen bieden, werkt NSure samen met diverse distributeurs en laboratoria in Europa.

NSure werkt voortdurend aan de verdere ontwikkeling van de FreshNSure tests. Onlangs is de FreshNSure test voor appelen uitgebreid naar toepasbaarheid op meerdere rassen. Op korte termijn wordt de FreshNSure test voor kiwi verwacht.

Voor meer informatie:
NSure BV
Binnenhaven 5
6709 PD Wageningen
T +31 317 466 666
info@nsure.nl
www.nsure.eu

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.