Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Gewasbehandelingsmiddelen Ad Terram nu ook voor bio-teelt

Sinds 10 april staan de organische gewasbehandelingsmiddelen van Ad Terram op de biologische inputlijst van Skal. Hiermee is het officieel toegestaan om deze in te zetten in de biologische teelt. Een ongekende stap voorwaarts voor deze sector, aldus directeur Wim Meijles: "Eindelijk beschikken biologische telers over professionele middelen om duurzaam te verbouwen met vergelijkbare opbrengst en hoge productkwaliteit als reguliere telers."

Ruim een jaar geleden lanceerde Ad Terram uit Andijk deze producten al voor de reguliere teelt. Wim Meijles: "Zij kregen hiermee een volwaardig, milieuvriendelijk én betaalbaar alternatief voor chemische gewasbeshandelingsmiddelen. Nu onze coatings en bio-stimulanten zijn toegestaan door Skal, kunnen ook biologische telers profiteren van de grote voordelen, waaronder meer snelheid en betere werking."

'Voor de aarde'

Ad Terram, wat 'voor de aarde' betekent, werkt alleen met biologisch grondstoffen vanuit de overtuiging dat er in de land- en tuinbouw geen toekomst is voor chemische middelen. De resultaten spreken tot de verbeelding. "Onze producten zijn van dermate hoge kwaliteit dat deze zich met succes kunnen meten met de chemische bio-stimulanten. Dat ze nu ook bereikbaar zijn voor de biologische teelt, maakt ons extra trots", aldus Meijles.

De grens over

Als het aan Meijles ligt, blijft het hier niet bij. "Het is ons doel om deze middelen ook in andere landen erkend te krijgen voor biologisch teelt. In Duitsland, Zwitserland, Zuid Afrika, Polen en Amerika zijn we al goed op weg. Hoe meer milieuvriendelijke teelt, hoe beter." Aangezien de Nederlandse eisen voor toelating op de biologische inputlijst van SKAL zeer streng zijn, verwacht Ad Terram dat deze doorbraak een positieve effect zal hebben op de beoordeling in het buitenland.

Deze ontwikkeling betekent ook kansen voor TEAL in Enkhuizen, de joint venture tussen Ad Terram en Leba metaalbewerking combineerd de coatingsproducten van Ad Terram met filmcoatingsmachines. Hierdoor kunnen biologische telers op milieuvriendelijke en nauwkeurige wijze gebruik maken van deze biologische zaadbehandelingsmiddelen.

Voor meer informatie:
Ad Terram BV
Kleingouw 126
1619 CJ Andijk
T 0228593813
www.ad-terram.nl
www.teal-agrotech.nl
Publicatiedatum: