
Abonneren
Vacatures
Top 5 - gisteren
- Nieuw: biologische BBQ-pakketten
- Studenten en dierenartsen verdiepen zich in biologische diervoeding
- Satellietbeelden ingezet om biologische katoenvelden op te sporen
- "Omstandigheden niet optimaal door koud voorjaar en minder natuurlijke bestuivers"
- Eerste stappen gezet naar alternatieve behandeling van wormproblematiek bij bio-leghennen
Top 5 - afgelopen week
Top 5 - afgelopen maand
Baristakampioenschappen Noord Nederland met biologische melk
De authentieke Martinikerk is het decor van dé baristawedstrijd van het Noorden. In deze spannende wedstrijd nemen beginnende en gevorderde barista's het tegen elkaar op, onder leiding van Ulas Tarakci. Ulas is oprichter van World of Barista en officiële SCAE Barista Trainer & Certifier.
Iedere deelnemer krijgt maximaal tien minuten om twee espresso's en twee cappuccino's voor de vakjury te maken. Ze maken gebruik van de espressomachines van Victoria Arduino, ter beschikking gesteld door Mocca d'Or. De barista mag zijn of haar eigen koffie en koffiemolen meenemen. Voor de cappuccino's kunnen ze gebruik maken van de biologische volle melk van Zuivelrijck.
Een vakjury zal de barista's beoordelen op technische vaardigheden, presentatie, algemene indruk en natuurlijk de smaak. De winnaar krijgt een beker, eeuwige roem en mag zich een jaar lang de 'Beste Barista van Noord Nederland' noemen.
De voorrondes zullen in september worden gehouden bij World of Barista, Grote Markt 35 te Groningen. Ben je barista in Groningen, Drenthe of Friesland, ga dan naar deze webpagina en geef je op.
Publicatiedatum:
Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier
Ander nieuws uit deze sector:
- 2023-06-06 Nu ook biologische fairtrade stroopwafeltjes voor bij de koffie of thee
- 2023-05-12 Ziekenhuis AZ Zeno geeft bio-voeding aan de patiënten
- 2023-05-11 Hotelketen Bilderberg: alle 125 ontbijtproducten gescreend en verduurzaamd
- 2023-05-05 Tweesterrenchef Bas van Kranen: "Biologische groenten zijn zoveel lekkerder, echt bizar"
- 2023-05-03 Nieuw Mos eetcafé wordt biologische saladebar SLA
- 2023-04-25 Eerste biologische en vega lunchroom van Dordrecht gaat sluiten
- 2023-04-24 Chef-kok Wander Alblas laat gasten zelf kip slachten
- 2023-04-20 Duitsland: nieuwe regels voor etikettering bio-producten in restaurants en kantines
- 2023-04-18 Nieuwe biologische koekjesmix voor naast de koffie of thee
- 2023-04-18 Smaakvolle start voor pilot 'Meer bio in de horeca'
- 2023-04-05 Zwitserse bio-sector zet met biologisch horeca-label in op extra omzet
- 2023-04-03 Meld uw duurzame horecalocatie aan voor de Gaia Green Awards 2023
- 2023-03-22 Instock verhuist om meer voedsel te kunnen 'redden'
- 2023-03-10 Collectief van inkopers verbindt zich aan natuurinclusieve landbouw
- 2023-02-21 Groene en gezonde maaltijden in de zorg dankzij platform ToekomstProef
- 2023-02-17 Heerlijkheid Mariënwaerdt behaalt opnieuw Green Key Goud
- 2023-02-14 Valentijnsactie voor de Voedselbank
- 2023-02-14 Met pilot komt biologische aanbesteding door het Rijk stapje dichterbij
- 2023-01-30 Investeringsronde moet groei en internationalisering Anne&Max versnellen
- 2023-01-24 Hotelvereniging gaat voor 50% bio-groenten in 2025