Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Groententeelt Duitsland: biologisch aandeel 10%

Op één tiende van het Duitse landbouwareaal voor groenten uit de volle grond wordt biologisch geteeld. Dat meldt de 'Agrarmarkt Informations-Gesellschaft' (AMI). De cijfers stammen van het Duitse Bureau voor de Statistiek.

Het areaal voor biologische groenten nam in het afgelopen jaar met 15 procent toe en ligt inmiddels op 12.400 hectare. Wortel- en knolgroenten maakten circa 30 procent van de teelt uit. Blad- en stengelgroenten maakten ongeveer een kwart van de teelt uit, waarbij op de meeste arealen asperges groeiden. Daarna volgden peulvruchten, vruchtgroenten zoals pompoen en koolsoorten met het grootste aandeel aan het totale areaal. Ondanks ongunstige weersomstandigheden behaalden de biologische telers in 2016 een recordoogst van 283.879 ton.

Gekeken naar de afzonderlijke deelstaten heeft Nordrhein-Westfalen het grootste biologische groentenareaal, dicht gevolgd door Bayern. Niedersachsen en Rheinland-Pflaz staan op de derde en vierde plaats. Kijkt men echter naar het biologisch aandeel aan het totale groentenareaal in de volle grond, dan staat Sachsen aan kop met een biologisch aandeel van 28 procent, gevolgd door Schleswig-Holstein en Mecklenburg-Vorpommern.

Een afname van het biologische groentenareaal meldde het Bureau voor de Statistiek voor Brandenburg, Schleswig-Holstein en Thüringen. In totaal telde de instantie tijdens haar landbouwstructuuronderzoek 1.138 biologische groententeeltbedrijven. Met een gemiddeld oppervlakte van 11 hectare zijn ze duidelijk kleiner dan conventionele collega's met 19 hectare.
Publicatiedatum: