Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Iris Komen, Bo Weevil: "Veel orderaanvragen voor Granny’s nettasjes"

Ban op wegwerptasjes maakt weg vrij voor biokatoen

Tholen – De Granny's nettasjes van Bo Weevil gaan als een speer. "Ik verkoop daar echt heel veel van en ze blíjven populair", vertelt Iris Komen. "Als groothandel in onder meer biologische katoenen stoffen en tassen hebben wij de nettasjes al twintig jaar in ons assortiment, maar sinds begin vorig jaar is de vraag echt losgebarsten."


Iris (midden) op bezoek in het atelier waar de nettasjes worden vervaardigd.

Hoewel de naam van de tasjes suggereert dat onze grootmoeders ermee rondliepen, vermoedt Iris niet dat de toegenomen populariteit te maken heeft met een modetrend naar meer retro. "Eerder met de ban op plastic. Sinds winkeliers aan hun klanten geen gratis plastic tasjes meer mogen meegeven, hebben wij enorm veel orders ontvangen. Daarbuiten zijn de tasjes zijn niet alleen duurzaam geproduceerd, maar ook duurzaam in gebruik. Dat sluit goed aan op de huidige biotrend."


Uit deze breimachines komt de stof voor de nettasjes langzaam tot stand.

De tassen zijn gemaakt van biologisch katoen uit India. Iris is onder de indruk van de producent die al ruim twee decennia tassen maakt voor Bo Weevil: "Het atelier is een lichtend voorbeeld van hoe het zou moeten. Onze producent heeft een missie. Mens en milieu staan daarbij bovenaan." Zowel de fabriek als de externe zeefdrukker zijn GOTS- en SA8000-gecertificeerd.


Medewerkers leggen de laatste hand aan de nettasjes.

Je bent bij Bo Weevil niet op het juiste adres als je op zoekt bent naar een tasje van een euro. "Zeker in bio is dat ver onder de inkoopprijs", zegt Iris. Ze merkt op dat mensen bij wie deze tassen in trek zijn vaak al langer bekend zijn met biologisch en een bewuste lifestyle aanhangen. Voor hen spelen andere belangen dan alleen de aanschafprijs.De opvouwbare, rekbare en lichtgewicht tassen zijn verkrijgbaar bij vrijwel alle natuurvoedingswinkels, Ekoplaza's en meerdere conceptstores. Er zijn in totaal acht kleuruitvoeringen: zwart, wit, antraciet, lime, aquamarijn, paars, fuchsia en oranje. Iris: "Het leuke is ook dat we niet onopgemerkt blijven bij modewinkels. Zo heeft King Louie vorig jaar een mooie order geplaatst."Voor meer informatie:
[email protected]
www.boweevil.nl