Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Tuinkamer Zorgtuinderij de Es geopend

Op 30 maart is de 'tuinkamer' formeel geopend op Zorgtuinderij de Es in Haaren. Deze multifunctionele ruimte en de aangrenzende binnentuin wordt overdag gebruikt voor dagactiviteiten voor mensen met dementie.

 

Diverse sprekers spraken hun waardering over de manier waarop wordt gewerkt op de zorgtuinderij. Monique van Gerwen van Vivent sprak over het belang van dagbesteding voor mensen in de beginfase van dementie. Dankzij een goede structuur en opvang kunnen mensen over het algemeen veel langer thuis blijven wonen. Wethouder van de Brand van de gemeente Haaren sprak over het belang van samenwerking en is erg blij met de uitbreiding van de mogelijkheden voor mensen die het lot dementie treffen. Hij riep verder op tot samenwerking met diverse partijen om verder te werken aan een dementie-vriendelijke samenleving.


Wethouder van de Brand en Bart Pijnenburg van Zorgtuinderij de Es planten een seringen als eerste stap in de aanleg van de dementie-vriendelijke tuin.

De ruimte is van een bijzondere architectuur waarbij tweedehands kozijnen het startpunt vormde van het ontwerp. Er werd ook oud hout en andere natuurlijke materialen gebruikt. Het is een gezellige en warme ruimte geworden waar mensen zich snel op hun gemak voelen.



Een paar dagen later had de zorgtuinderij weer een reden voor een feestje. Toen werd bekend dat de crowdfundactie Aandeelindebuurt.nl een succes is geworden. Dankzij vele donateurs werd 7.500 euro opgehaald voor de aanleg van een 'dementie-vriendelijke' tuin, direct naast de tuinkamer.

Voor meer informatie: www.tuindees.nl
Publicatiedatum: