Wanneer de eerste lammetjes en lentebloesems zijn gesignaleerd, beginnen vanzelf de voorjaarskriebels. Overesch Ecologische Landbouw en kok Paul Herbrink hebben al diverse ideeën over de invulling daarvan. "Omdat recepten er zijn om te delen" opent de boerderijwinkel op zaterdag 8 april van 10.30 tot 16.00 uur haar deuren om voorjaarsinspiratie op te doen tijdens een kookdemonstratie.

Kookinspiratie in de winkel

Wat te denken van crostini met frisse salade? Of hapjes met rauwe ham? Kok Herbrink heeft nog veel meer verrassende gerechtjes bedacht. Allemaal geïnspireerd op het voorjaar. Bovendien zijn Herbrinks recepten voor iedereen, keukenprins, -prinses of niet, prima te maken. Niet te ingewikkeld met pure ingrediënten. "Hiermee kunt u net even iets anders op tafel zetten", aldus Jan Overesch, die de kok uitnodigde om alle klanten inspiratie voor de Paasdagen te geven. Herbrink staat bovendien bekend om de presentatie van zijn gerechten. De enthousiaste kok: "Het leuke is dat u het allemaal zelf kunt komen ervaren in de winkel. En mocht u nog andere kookvragen hebben: stel ze gerust." Alle recepten zijn natuurlijk gratis verkrijgbaar in de boerderijwinkel. Overesch Ecologische Landbouw staat de hele dag trouwens in het teken van Pasen en voorjaarsvrolijkheid. Voor kinderen is er een springkussen en even een kijkje bij de biggen nemen mag natuurlijk niet ontbreken.

Versgebakken brood

Het is mogelijk om rond te kijken bij het uitgebreide assortiment. Sinds kort heeft de boerderijwinkel een oven. Hierdoor is het mogelijk om ter plekke brood af te bakken. Jan: "We hebben dus altijd lekker vers brood in huis. Het komt van biologische bakker Verbeek uit Brummen. Gist of desem, en altijd zonder toevoegingen. Of, zoals ze zelf zeggen: dit brood bestaat uit tijd, meel en water." Dit Bourgondische brood kent verschillende soorten, waaronder bijvoorbeeld Donker meerzaden, Bruin zonnepit en Licht meergranen. Wie in de winkel rondloopt, ziet dat in het assortiment het voorjaar al flink te merken is. Denk aan frisgroene bladgroenten zoals veldsla en postelein van eigen erf of van collega's uit de regio.

Locatie: Overesch Ecologische Landbouw, Hondemotsweg 40 te Raalte.

Voor meer informatie: www.overesch.nl